Vad är en maskros?

Vad är en maskros?

Maskros, anses av många vara ett oönskat ogräs, är också en ätbar växt. De gröna bladgrönsaker används ofta i sallader, medan den blommande delen av anläggningen kan användas för att göra vin. Maskrosor har otroligt djup växande rötter för sin storlek, vilket gör dem svåra att ta bort helt från gårdar eller andra områden där de inte ville ha. När de går till utsäde, maskros huvuden blir fluffigt, vilket gör dem en rolig leksak för barn som får blåsa fröna i vinden.

Dandelion: Grunderna

Gemensamma maskros (Taraxacum officinale) är en perenn ätbar växt med spetsiga Hack gröna blad. Det finns i hela Nordamerika, Europa och Asien och har hundratals underarter. Alternativa namn på maskros är lejonets tand, präst krona och svins nos. Den blommande delen av maskros är gul och är i genomsnitt 1 till 2 inches bred. Maskrosor öppnar på morgonen och stänger på natten. Roten, eller pålrot, kan växa 10 inches lång. Maskros blomma senare vänder sig till en utsäde huvud som är fluffigt och grå eller vit. Varje frö har en fallskärm och många frö/fallskärm kombinationer utgör utsäde huvudet. Frön och fallskärmar rida längs vinden när blåst.

Närings- och kulinariska värdet

Maskros värderas för både kulinariska och medicinska ändamål. Bladen kan finns ofta i sallader och ångas eller göras till teer. Näringsrika maskros blad innehåller många B-vitaminer som vitamin A, C och D, betakaroten, järn, magnesium, kalium och zink. Sina rötter används ibland i växtbaserade kaffesurrogat.

Naturläkemedel och medicinska användningsområden

Maskros rötter används för att stimulera aptiten och även fungera som en matsmältningen. Roten har en milt laxerande effekt. Maskros blad är en mild urindrivande och denna egenskap gör det användbart som en växtbaserade behandling för högt blodtryck och dålig matsmältning. Det kan vidtas för att stärka levern och gallblåsan. Maskros bör inte konsumeras av dem som har allergier mot prästkragar, Ambrosia, ringblomma och kamomill.

Maskros som ett ogräs

Många husägare, särskilt de som föredrar bara gräs på deras gräsmattor, Tänk på maskros som ett svårt och produktiv ogräs. Detta beror på den lummiga delen av maskros är ofta svårt att dra ut och kan vara en tjock tillväxt som mars textur och utseendet på en annars gräsbevuxen gräsmatta. Maskrosor kommer tillbaka om inte hela roten tas bort. Någon gård med en maskros har ofta många, eftersom maskrosor är härdiga och frodas i gräsmattan-liknande miljöer.