Vad är en kinesisk Fan Palm växt?

Den kinesiska fan palmen (Livistona chinensis) är inhemsk i några Sydkinesiska havet områden, Taiwan och södra Japan. I USA odlas palmen i utomhus landskap i varmare klimat stater som Kalifornien och Florida. Ett annat namn för den kinesiska fan palmen är kinesiska fontän palm.

Utseende

Kinesiska fan palms har solfjäderformade blad med uppdelade segment som sloka ner till form en fontän-liknande form. Ljusa gröna blad bildar en tät kapell på toppen av en 18-tum-diameter stam som är något bredare vid basen. Bladen växer till 5 fot i diameter. I optimala förhållanden, den kinesiska fan palmen kommer att växa till höjder av 50 fot, men generellt finns vid höjder på-15 till 25 fot. Inom områden som Florida, palm är långsamt växande och når höjder av omkring 30 fot.

Kultur

Kinesiska fontän palms är inte kinkig när det gäller vilken typ av mark som behövs för att växa, men behöver gödsel två gånger om året, en gång på våren och en gång på sommaren. Långsam frisättning gödselmedel med ingen mikronäringsämnen används på handens insida. Handflatan behöver direkt solljus och fuktig jord, men klarar långa perioder av torka eftersom det har en lång kran rot. Kinesiska fan palms är härdiga i US Department of Agriculture härdighet zoner 9 till 11.

Användningsområden

Kinesiska fan palmer ser trevligt i behållare som en uteplats växt eller som en inomhus anläggning i områden där palm inte kan odlas i ett utomhus landskap. När den odlas inomhus behöver palm full sol i minst fyra till sex timmar om dagen från södra eller västra fönster. Att hålla luftfuktigheten runt palmen görs genom imma bladen dagligen.

General vård

Kinesiska fan palms är beskäras på vårvintern strax innan ny tillväxt visas under våren. Döda löv och fronds tas bort med hjälp av en sekatörer. Palms odlas i behållare är återplanteras var två till tre år, eller tidigare, om palm outgrows behållaren.