Vad är en inverterad avlopp i ett avloppssystem?

Vad är en inverterad avlopp i ett avloppssystem?

Avloppssystem måste ha deras rörsystem noggrant ordnade för dräneringen av avfall och för utsläpp av gaser. Normalt, måste avloppsledningar avloppet flyta nedåt för dränering av avfall genom gravitation. Inverterad linjer har delar som kräver avfall eller gaser strömma uppåt. Tre typer av inverterad fixturer kan bli aktuella i avloppsledningar avlopp: inverterad hävertar, P-fällor och inverterad Y-grenar. Förstå när och hur man använder dessa kommer att se till ditt hem är byggnormer och avlopp avloppssystemet fungerar korrekt.

Inverterad sifon

Inverterad suger ses oftare i stor stad avloppssystem, men de bör användas med försiktighet. Dessa U-formade dalar i ett avlopp är trycksatt att hålla avfall rör sig genom linjen. Installerat för att undvika hinder i vägen för avloppet, kan de ha sina problem. För bästa resultat, en serie av parallella inverterad suger behov till vara installerat. Ett avlopp för regnvatten flyter in i inverterad hävert hjälper till att spola fasta partiklar genom linjen.

Inverterad sifon försiktighetsåtgärder

I "Bygg VVS: nivå 2," återberättar Niels Wieffering en varnande berättelse om felaktigt installerade inverterad sifon avlopp i en avloppsledning i Guadalajara, Mexiko. En inverterad sifon användes i avloppet kloakledningen. Medan fast och flytande avfall pressades genom basen av U-formade inverterad hävert, avlopp gaser fortfarande byggt upp. En gasledning tillverkade av stål och en koppar och zink vattenlinjen installerades tillsammans med inverterad hävert. Fuktighet skapade kondens på utsidan av rören. Detta skapade en reaktion mellan koppar, zink och stål av de vatten och gas rör, producerar ett hål i gasrör som läckte ut i avlopp avlopp. Ackumulering av petroleumgas och avlopp gaser behövs endast en herrelös gnista att explodera, vilket är precis vad som hände. Den slutliga vägtullen av händelsen var 206 personer dödades och mer än 500 skadade från ackumulering av gaser i en inverterad sifon avlopp rinna.

P-fällor

Avlopp under en diskho eller toalett foder i avloppsnätet. Observera att dessa avlopp har en skarp böj nedåt innan linjen kommer tillbaka upp och flöden in i hemmets avfall avlopp. När sedd från sidan, liknar denna böj en bokstaven "P", vilket gav denna pipe dess namn P-fällan. Dessa fällor spelar en avgörande roll för att skydda din familj. Udda form av P-fällan rymmer vatten i botten av kurvan. Detta vatten skapar hinder för avlopp gaser som kunde komma tillbaka genom avloppssystemet.

Inverterad Y-gren

En Y-gren sammanfogar två rör i ett avloppssystem tillsammans. Spindeln matas in i den längre vertikala delen av grenen i en 45 graders vinkel. När grenen hålls så den stammen öppningen pekar ner, Y-grenen är inverterad. Du kan inte använda en inverterad Y-gren för dränering av avfall eftersom den fasta ämnen och vätskor inte kan flödar uppåt genom grenen. Inverterad Y-grenar används endast i avloppet avloppsledningar för att skapa ett gemensamt mellan raden avfall och ventilationsrör för avluftning gaser eftersom gaser kommer att naturligt öka.