Vad är druvan passerar?

Vad är druvan passerar?

Grape passage, även känd som korspollinering, är handlingen att kombinera två olika arter av druvor att växa en hybrid druvor, oftast med hänvisning till vindruvor. Ofta odlare kommer att avsiktligt korsbefruktas för att producera en druva med specifika önskade kvaliteter.

Historia

Korspollinering blev en nödvändighet under 1800-talet, när Europeiska vitis vinifera vinrankor duka under för phylloxera vastatrix sjukdomen, till vilken vissa nordamerikanska vinstockar bevisade immuna. Således, odlare och andra experter försökte korsningen nordamerikanska druvor med de europeiska sorterna att garantera immunitet.

Typer

Vissa cross-pollinations är naturligt förekommande, som Alexander druva, en av de tidigaste upptäckterna av naturliga hybrider. Andra, dock var avsiktligt korsat, såsom Cabernet Sauvignon, som är en korsning av Cabernet Franc och Sauvignon Blanc.

Fördelar

Genom att korsa arter, kan odlare producera en druva som har önskvärda egenskaper från flera arter. Till exempel utvecklade schweiziska Dr. Hermann Müller druvan Müller-Thurgau att smaka Riesling men för att vara så riklig och tidig mognad som Silvaner.

Nackdelar

Crossing druvor kan resultera i ökad surhet och ökad förekomst av tanniner, som förekommer naturligt i vinet men kan ge drycken en bitter eftersmak.