Vad är det enklaste sättet att rengöra injekteringsbruk i badrumsgolvet kakel?

Vad är det enklaste sättet att rengöra injekteringsbruk i badrumsgolvet kakel?

Kakel golv har en elegant, attraktiva utseende, men om fogarna kring brickor är crusted med smuts, sot eller mögel, det kan förstöra utseendet på hela golvet. Rengöring injekteringsbruk behöver inte vara en rörig, uttömmande process, men så länge du utrusta dig med rätt verktyg.

Blötlägg med blekmedel

Om du inte har rengjort din injekteringsbruk i en lång tid, eller om din injekteringsbruk blir föremål för en överdriven mängd smuts, färgning eller mögel, kommer du att angripa hela golvet. Fyll en hink med vatten och tillsätt 2-3 koppar pulver syre blekmedel (tillverkaren kan rekommendera ett visst förhållande, så Läs etiketten först). Häll den långsamt över golvet tills fogarna bli översvämmade, vänta 15 minuter och häll ett andra skikt om injekteringsbruk absorberar de flesta eller alla av vätskan. Efter två till tre timmar, skölj med varmt vatten.

Plats Rengör

Fyll en sprayflaska med ljummet vatten och tillsätt en skopa av syre blekmedel pulver. Spraya några områden där du märker smuts eller missfärgning på klinkergolv, vänta 10 till 15 minuter och sedan skrubba fogarna med en tandborste. Eftersom syre blekmedel använder kraftfulla syrejoner för att bryta ner föroreningar, kan du använda blekmedel lösning för att förstöra även den mest envisa fläckar och svampar.

Blekmedel eller peroxid

I vissa sällsynta fall, kan du kräva en starkare lösning för svårt mögel och mögel ligger djupt i den porösa fibrer av injekteringsbruk. Om detta inträffar bara fylla en sprayflaska halvvägs med varmt vatten, och fyll den andra hälften med klorin eller väteperoxid. Sätta på ett par latex handskar och ett par skyddsglasögon (eftersom klorin är mycket giftigt), spraya de mögel drabbade områdena och skrubba med en tandborste. Skölj med varmt vatten och torka. Eftersom omfattande användning av starka kemikalier kan missfärga injekteringsbruk, reservera denna metod endast för nödsituationer.

Förebyggande underhåll

För att förhindra injekteringsbruk blir målat i framtiden, tillämpa en injekteringsbruk sealer. Du kan köpa lätt att använda, spraya på injekteringsbruk tätningsmedel på ett hem förbättring butik. Försegla din injekteringsbruk kommer att göra framtida rengöring mycket enklare genom att förhindra som fläckar och att se till att du endast behöver utföra grundläggande Rutinmässig rengöring uppgifter snarare än kämpar med svåra fläckar och mögel.