Vad är den lägsta temperaturen för fogtätning?

Vad är den lägsta temperaturen för fogtätning?

Rörgenomföringar är processen för att tillsätta i sprickor med en flexibel fogmassa. Täta går också i luckor eller lederna som är mindre än en fjärdedel tum bred. Fönster och dörrkarmar är lämpliga områden för tillämpning av täta för att hindra luft från att fly från ditt hem. Täta går dessutom runt utomhus kranar eller vattenrör att förhindra vattenskador. Den lägsta temperaturen för fogtätning är över fryspunkten i de flesta fall, även om särskilda förfaranden är till hjälp om du är i en binda och behöva applicera täta till en yttre ytan under den kalla vintersäsongen.

Temperaturområde

En idealisk temperatur för att tillämpa täta på en yta är någonstans mellan 40 grader F och 80 grader F, som dessa temperaturer se till att täta hårdnar korrekt och pinnar till din yta på lämpligt sätt. Dock rekommenderas en temperatur på minst 45 grader F, eftersom högre temperaturer kan täta att bota snabbare. Dessutom täta fungerar bäst när utanför vädret är torrt; för mycket atmosfärisk fukt orsakar sprickor du vill täta för att svälla.

Kall temperatur fogtätning

Fogtätning med framgång är möjligt vid temperaturer under 40 grader F. Dock botar täta under dessa förhållanden--särskilt när temperaturen understiger 32 grader F--oftast inte väl beror delvis för att frost och is på ytor. Dessutom är lagra vatten-baserade täta ovan minusgrader avgörande eftersom det kommer att frysa och bli värdelös.

Kallt väderinformation

Vid tillämpning av täta i temperaturer under 32 grader F, kan att hålla täta behållare i rumstemperatur--ca 70 grader F--för en hel dag innan du tillämpar den utanför du pressa täta ut lättare. Om drevning utanför i extremt låga temperaturer, som de under 0 grader Fahrenheit, med en hög prestanda polyuretan fogtätning är produkt effektiv också.

Andra kyla Tips

Tillämpa ett lösningsmedel som metyletylketon till din fogtätning yta, efter tillverkarens instruktioner, också tar bort is och andra ämnen som eventuellt hindrar din täta från ansluter sig till ditt arbetsyta på lämpligt sätt. Metyletylketon är ett bättre alternativ än isopropylalkohol eftersom det presterar bättre i kyla. Dessutom gör blåser en varm luftavfuktare på ytan för att bli drivna ytan varmare och bättre kunna hålla täta.