Vad är den bästa metoden att rengöra ett stockhus?

Vad är den bästa metoden att rengöra ett stockhus?

Stockhus är tillverkade av specialbehandlat loggar som ger byggnaden ett gammaldags utseende. Rätt skötsel och rengöring av loggarna på utsidan av huset hålla den snygg och skydda träet från skador.

Rengöring

Den bästa produkten för rengöring stockhus är milt rengöringsmedel och varmt vatten, enligt Jim Davis, författaren till "stockhus skötsel och underhåll: allt du behöver veta för att köpa, underhålla, och njuta av din stockhus." Tryck-tvätta huset med varmt vatten först. Kontrollera om några fläckar eller envis problemet fläckar. Gnugga milda tvättmedel på fläcken och skölj med mer vatten i högtryckstvätten.

Överväganden

Använd en trä tätningsmedel eller träskydd produkt på stockarna, men först efter att träet är helt torr. Tätningsmedlet bildar en skyddande barriär på trä, hålla den renare längre och gör det lättare att torka bort fläckar.

Varning

Aldrig använda blekmedel på stockhus, även om du har mögel eller mögel fläckar. MM trä restaurering och skydd påståenden att blekmedel orsakar trä för att bryta ner och kan också lösa upp eventuella lim på stockarna.