Vad är bruna saker ovanpå poolvatten?

Vad är bruna saker ovanpå poolvatten?

Om du har märkt bruna saker på toppen av din poolvatten, kan det orsakas av flera olika problem. Att hålla en pool ren kan vara svåra arbete och om den kemiska balansen är avstängd eller om poolen inte har städats nyligen, det är alltför vanligt att se en myriad av olika saker flyter ovanpå vattnet.

Alger

Alger är mycket vanligt i simbassänger, särskilt om den kemiska balansen i vattnet inte är exakta. Bruna alger kan se äckligt, men det är inte en skadlig typ av alger. Som sagt, du inte verkligen vill det flyter i vattnet med dig heller. När denna typ av alger är fläckig, det bör vara öste ut med en rengöring netto och pH-värdet i poolen bör testas för att avgöra vad kemikalier måste läggas för att minska bildandet av framtida algblomning.

Smuts

En annan vanlig orsak till bruna saker i vattnet är enkel smuts. Om du har krukväxter växter eller gräsytor nära din pool, är detta mycket vanligt. Dessutom, om du tillåter husdjur att simma i poolen, sannolikt du också att se smuts flyter på ytan av vattnet. I detta fall, gröp ur smuts och grundligt kör poolen renare att ta bort någon mer partiklar från vattnet.

Skräp

Skräp som löv är vanligt, särskilt som sommaren slutar. Detta skräp kan ackumuleras på ytan och kan orsaka pool filter att täppa till om det är tillåtet att bygga upp. Om du märker små bitar av löv i vattnet, ta bort dem och sedan överväga att placera nät över poolen eller avrinning för säsongen. Det är mycket lättare att förhindra detta problem innan många löven börjar falla än för att ta itu med en massa blad i din pool.

Att förebygga dessa problem

Ordentlig rengöring och underhåll kan minska risken för att se bruna saker ovanpå poolvattnet. Poolen bör rengöras minst en gång i veckan att ta bort smuts och skräp, samt att upptäcka tecken på alger bildas. Vattnet bör testas och den rätta balansen av kemikalier ska användas regelbundet. Om du är osäker på hur att ordentligt hand om din pool, överväga hiring en pool städfirma för att ta hand om problemet.