Vad är bra för molnigt poolvattnet?

Vad är bra för molnigt poolvattnet?

Molnigt poolvattnet kan orsakas av temperatur, användning, bakterier och kemikalier. Beroende på din pool åkomma, kan något annat än klor behövas att få kristallklara poolen vatten du kommit att förvänta oss varje sommar. Samma vatten behandling teknik tillämpas på både över och under marken pooler.

Chock

Chockerande din pool är det första som kommer till många människors sinnen när du rengör molnigt poolvattnet. Poolvattnet kan ibland få molnigt efter en stor regnstorm eller efter flera dagar av människor konsekutivt användande den. Detta innebär helt enkelt klor är att ha ett tufft jobb rengöring vattnet under de särskilda omständigheterna. Detta är ett lämpligt tillfälle att lägga till en gallon chock direkt i poolvattnet. En gallon av chock behandlar 5 000 till 7 000 gallon vatten. Låt filtret köra över natten och sedan använda testremsor för att fastställa klor och justera därefter.

Algtillväxt

Algtillväxt orsakas av en ökning av bakterier på ytan av poolen. De tidiga stadierna av algen växten gör din pool molnigt och du kommer att börja märka en svart film längs sidorna av din pool. Lägga till chock är en lösning här, men ofta den kommer att fortsätta att komma tillbaka. Algtillväxt råkar pooler som är utsatta för lång tid att extrem värme, som under en värmebölja. Att hålla din pool ren botten och filter kör effektivt kan hjälpa fälla bakterier innan det utvecklas till Alger. Besöka pool leverans butik och plocka upp en flaska algaecide. Lägga till den i vattnet tillsammans med en högre koncentrerad chock, oftast kallas "super chock."

pH och alkalinitet obalanserad

PH och alkalinitet nivåerna kan ibland bli obalanserad och göra ditt vatten grumlig. Detta inträffar sällan om vattnet fortfarande är tydligt och ordentligt klorerat. Nivån kan också göra din vatten bubbla på ytan. Ta ett test strip och kontrollera nivåerna. Pool leverans butiker säljer pH öka och minska vätska och alkalinitet öka och minska produkter. Instruktionerna på flaskan varierar.

Lägg till ren Sand eller jord

Jorden och sandfilter system förlitar sig på antingen lägga sand eller jord in i filtersystemet sedan utformad för att fånga små partiklar av smuts och skräp från att gå igenom filtret och tillbaka ut i poolen. Om jord eller sand inte ändras om en gång i veckan under högsäsong, kommer filtret inte cykla dirt, buggar och partiklar av bladen så effektivt som möjligt. Detta kommer att leda till din kemikalier att vara mindre effektivt, med ett slutresultat molnigt, skumma som ser vatten.