Vad är ärt grus?

Pea grus är en typ av små, slät sten används i landskapsarkitektur, trädgårdsarbete och utomhus konstruktion. Enligt ATAK Trucking.com heter ärt grus bokstavligt talat för sin jämförbar storlek med gröna ärtor.

Funktion

Enligt ATAK Trucking.com används ärt grus oftast som ett landskapsarkitektur element till accent perimetrar av trädgård och gräsmatta. Det är också en filler som används mellan språngbrädor på en anlagda gångbanan. Pea grus kan också användas till form en uppfart, och som en dränering element för krukväxter och blomsterrabatter.

Storlek

Enligt PaverSearch.com finns ärt grus att köpa i en mängd olika storlekar. Standard ärt grus finns i storlekar från 1/4 tum ner till 1/8 av en tum. Pea grus finns även i en något större mängd som omfattar en rad storlek 1/2 tum till 1 1/4 inches.

Färg

Pea grus kommer i en mängd olika färgalternativ som innehåller genomskinliga toner, vitt, beige, gult och grått, enligt ATAK lastbilstransporter.

Pris

EarthProducts.net prissättning listan säger kostnaden för dekorativ ärt grus som $55 per ton. ATAK lastbilstransporter hemsida säger det levererar grus i bulk för ett köp av minst 20 ton.

Expert insikt

ATAKTrucking.com ger en grus kalkylator på sin webbplats, så att potentiella kunder kan beräkna hur många kubik gårdar av grus måste de baserat på täckning område bredd, längd och önskat grus djup.