Vad är Alder?

Vad är Alder?

En omrörare är en typ av vintergröna träd, även känd som en Björk. Trädet växer runt om i världen, från Asien till Nordafrika och Sydamerika. Vanligt förekommande i bergskedjor i Förenta staterna, alder ändrar färg hela året från en djup grön i tidigt på våren och sommaren till en gul-guld i höst.

Alder grunderna

Alder trädet finns i flera sorter, inklusive de europeiska, italienska, vit och japanska alder. Alder står på en solid runda stam med nära växande bark. Bladen på alder är rund med ett kort skaft. Yngre blad är kända för att vara otydlig eller hårig med en aning tandad kant. Den röda alder är en större mängd, ofta växer mellan 40 och 80 fot lång, enligt Oregon State University. Sitka alder är mindre, generellt växer till en full höjd strax under 25 fot. De flesta sorter av alarna producera mycket små kottar omkring en tum i längd.

Höjd

Alder växer allmänt i genomsnitt 40 fot, enligt 20-20 webbplats. Några kan växa upp till cirka 70 fot i äldre bestånd, beroende på plats. Alarna växer bäst längs floden eller stream banker med gott vatten. träden är ganska tolerant av stående i vatten. Rotsystemet av alder är fördelaktigt att hålla form och styrka av ström och avrinningsområdena. Av denna anledning är trädet populär för landskapsplanering, särskilt i områden där våt eller fuktig jord är vanligt.

Folklore

Alder trädet används i ett antal olika sätt, från landskapsplanering till naturligt eller helande läkemedel praxis trolldom. Alder trädet är känd för dess menande och använder i praktiken av Wicca och är känd som kungen av vatten på grund av dess riklig tillväxt i närheten av vatten. Rotsystemet av alder har använts i medicinska folklore i århundraden, kallas en "läkande träd" av indianer för dess användning som en antibakteriell.

Flis

Trä på alder är populärt med träsnidare och används ofta i chip form som en alternativ energikälla, speciellt för trä rökare och grillning. Alder flis är inte vanligt, men är populära i Pacific Northwest. Brukade röka lax av indianer, används trä röken av Western Red Alder än idag för skaldjur preparat och för att förbereda och lagring av fisk och kött produkter för ryckig.