Vad använder jag för att hålla mina tomatplantor från att bli uppäten?

Vad använder jag för att hålla mina tomatplantor från att bli uppäten?

Äta frukterna av ditt arbete är en av upsides av växande tomater och andra grönsaker. Tyvärr har vill ett antal andra critters äta dessa tomater, alltför. Du kan skydda dina tomater från hungriga ekorrar och tvättbjörn, slemmiga sniglar och andra skadedjur genom inrättandet av skyddsbarriärer.

Äggskal

Om sniglar får dina tomater, kommer de troligen inte bara äter frukt men också delar av bladen. Du kan skydda dina tomater från sniglar genom att skapa en barriär. Sedan sniglar är mjuka och saknar ett skyddande skal, kan de lätt skada av de minsta sakerna, som kanten av ett äggskal. Spara äggskal, krossa dem och strö dem på marken nära din tomat. Den vassa kanten kommer att hålla sniglar bort. Din anläggning kan också utnyttja uppsving av kalcium i skalen.

Hönsnät

Om större skadedjur är ditt problem, måste du ställa in ett större hinder att hålla dem. Det kanske inte ser bra ut, men hönsnät kommer att skydda din tomatplantor från gnagare som tvättbjörn och ekorrar. Skär en bit hönsnät som är tillräckligt bred för att svepa runt hela anläggningen. Tvinna ändarna av hönsnät ihop till ett rör. Samlas upp i röret till en kon att hålla skadedjur från att attackera från ovan.

Krage växterna

Cutworms, en typ av mal larver, bor i den övre delen av marken och äta genom stjälkarna av unga tomatplantor. En tomat fröplanta som uppfyller en Broddmask brukar överleva inte, så du vill hålla skadedjur bort. Linda en bit aluminiumfolie runt stammen eller glidning röret från en toalett pappersrulle över stammen är oftast tillräckligt för att skydda plantan från Broddmask. Tryck den skyddande kragen minst en tum i marken för att hålla cutworms bort.

Parasitic Getingarna

Tomat hornworms foder på bladen och ibland frukten av tomater. De är jätte gröna maskar, vanligtvis cirka 4 inches lång, och har en framstående horn på deras baksida. Du kan styra hornworms genom att ta bort dem för hand. Parasitiska getingar i din trädgård kommer också att hålla hornworms under kontroll. Getingar lägga ägg eller kokonger, på kroppen av hornworm. Cocooning getingar använder hornworm för mat och så småningom döda den.