Utrotningshotade växter i Amerika

Utrotningshotade växter i Amerika

Från regniga kuster Pacific Northwest till de varma och fuktiga swamplands i söder, är Amerika täckt av växter. Träd, blommor och andra typer av flora växa överallt där det finns utrymme att sätta ner rötter. Medan många typer av växter trivas och frodas, utsättas för fara några arter av träd och blommor, risk för utrotning, att göra deras skydd viktigt att upprätthålla en hälsosam och ekologiskt varierande planet.

Amerikan Elm

Amerikan elm, även känd som den vita elm eller mjuk elm, växer i östra Nordamerika, från Kanada till södra USA När den är fullt utvecklad, Amerikan Almen kan nå en höjd av 120 fot och kan leva i flera hundra år, med 300-åriga träden fortfarande släpper frön, enligt Western North Carolina Nature Center. Torka i 1930- och 1950-talet försvagade allvarligt amerikanska elm populationer och översvämningar kan också skada träden. Även den amerikanska elm är tall och hardy, flera sjukdomar, mest framträdande nederländska elm sjukdom, har decimerats populationer, smitta dem med dödliga Ceratocystis ulmi svampen, som sprids av skalbaggar. Svampen orsakar trädet bladen till gult, innan mordet på grenarna och så småningom hela trädet.

Ghost Orchid

En av Amerikas mest sällsynta blommor, den utrotningshotade ghost orchid växer endast i ett litet område i södra Florida och del av Kuba. Blommorna lever i skyddade våtmarker, växer på stammarna av flera hundra-år gamla träd i kluster av krämfärgade blommor. Knutna till träden av tunna rötter som smälter in i omgivningen, kommer blommorna att sväva i luften, ger dem sitt namn. Växterna blommar i 10 dagar till två veckor i taget och kan endast vara pollineras av den gigantiska sphinx moth, som har en tillräckligt lång Snabel att nå djupt inne i blomman. För ghost orchid växa på ett annat träd, måste dess frön landa på en stam som omfattas av en viss typ av svamp som tillåter dem att gro och växa.

Bigleaf Magnolia

Bigleaf magnolia är ett lövfällande träd med största blommorna på något träd i Nordamerika. Anläggningen växer endast från Ohio till Gulf Coast, även om det är vanligt ingenstans. Trädet kan nå höjder på upp till 50 fot, enligt webbplatsen träd Trail, och har en tjock stam. Bladen på den bigleaf magnolia växa upp till 30 inches lång och dess blommor kan vara en fot bred. Tree leden förklarar att magnolior är några av de äldsta kvarvarande träd, och den bigleaf pollinering metod är ett resultat av dess äldre status. Med dess starkt doftande blommor, trädet lockar pollinerande skalbaggar, som "föregår bin och fjärilar," pollinatörer av många andra växter.