Utrotningshotade växter av Rajasthan

Utrotningshotade växter av Rajasthan

Rajasthan är den största staten i Indien. De flesta av den stora indiska öknen ligger inne i Rajasthan, som är några av de äldsta bergskedjorna i världen, Aravallis. Mount Abu, heliga Jain religion, är också i Rajasthan. Rajasthanen är den hem i Keoladeo nationalparken, ett världsarv, och två tiger reserver, Sariska Tiger Reserve och Ranthambore nationalpark. Rajasthan har mycket varierande flora och fauna, men flera av områdets djur och växter är hotade.

Dicliptera Abuensis

Dicliptera abuensis är en hotad växt i de bergiga områdena i Mount Abu, Kathiarbar-Gir torr lövfällande skogar och Dhobi Ghats. Kathiarbar-Gir torr lövfällande skogarna är också hem för världens enda befolkning av asiatiska lejon. Växterna hör till familjen Akantusväxter, som består av mestadels buskar eller örter.

Strobilanthes Halbergii

Strobilanthes halbergii är en annan anläggning ligger på Mount Abu. Det är också en medlem av familjen Akantusväxter. Släktet Strobilanthes är mest i tropiska Asien. Strobilanthese är kända för deras slående lila blommor och randig lila blad.

Ceropegia Odorata

Ceropegia odorata är en annan Mount Abu växt på utrotningshotade listan. Den tillhör familjen Asclepiadaceae, som är känd för sin ovanliga egenskaper, såsom mjölkaktig, clear-färgade blad och blommor eller blad set med små hål. Ceropegia odorata kan växa i sol till halvskugga. Den föredrar varmt väder och kan växa i U.S. avdelning av jordbruk zon 10.

Ammannia Desertorum

Ammannia desertorum är en sällsynt tropisk växt i Rajasthan och Gujarat. I Rajasthan distribueras Ammannia desertorum främst i Jodhpur och Devikot. Det är en fukt-älskande växt som föredrar att leva i sanka plan och våt grunder. Ammannia desertorum tillhör familjen Lythraceae, en grupp av buskar, träd och örter som ofta har fyrkantiga stjälkar när de är unga och kransrams, decussated blad.

Indigofera Caerulea

Indigofera caerulea, ibland känd som indigofera, är en sällsynt växt med tunna grenar och oval, rundade blad. Det hör hemma till familjen Fabaceae består av örter, vinstockar, lianer och träd som lever i tropiska och tempererade områden. Även Indigofera själv är sällsynta, är Fabacea familjen en av de största familjerna av blommande växter, med 18 000 arter och 630 släkten. Indigefera caerulea finns i staden Pali, Rajasthan.