Utomhusterrassen färger

Utomhusterrassen färger

När du lägger till en utomhusterrass, är den största utgiften sannolikt däck, inte dess färg. Även om strukturen själv kan outlast färgvalet, är att göra ett val som behagar dig och varar i år en smart investering. Innan du väljer utomhus däck färg, vet när och hur du använder din däcksutrymme, vad du vill uppnå och din personliga färg preferenser.

Enda färgschema

En metod att däck färg är att välja en dominerande färg från din omgivande trädgård. Färgen kan vara mörkgröna närbelägna träd, den mörka bruna marken eller färgen på vita blommor. Använd ljus eller mörk variationer för att lägga intresse, såsom en antik vit eller en ljus brun däck med mörk brun accenter. Neutral färgval, beige och tan för stora ytor, inbjuder användning av ljusare färger för uteplats möbler och accent bitar.

Harmoniskt färgschema

För harmoni, använda färger som gränsar varandra i regnbågen och dela gemensamma egenskaper. Exempel är gul, orange-gul, orange, röd-orange och rött. I en annan änden av spektrumet hittar du violett, blå-violett och blå. När dessa primärfärger blandas tillsammans, till exempel röd och gul eller blå och röd, bildar de en sekundär färg, orange eller lila. Titta på huset eller andra ytterväggar som däck fäster, och välja vad färger kommer att harmonisera. Du kan också se att den omgivande trädgården att bestämma en harmonisk kombination.

Kompletterande färgschema

Färger mittemot varandra på ett färghjul kallas komplementfärger. De är i motsats till varandra, till exempel grönt och rött, blått och orange, gult och violett. Visning av komplementfärger som kommer när blommor blomma är kort bodde, vanligtvis varar bara några veckor per år. Därför kan använda kompletterande färger för att måla en stor yta som ett däck vara fet om inte överväldigande. Vanligtvis är komplementfärger är reserverade för ljusa keramik eller keramiska fabrik behållare, för uteplats möbler beläggningar, skulpturer och andra dekorativa verk, medan den mer dämpade toner av blekgul, tan och brown används för gåytor.

Varma kontra Cool färgschema

Kall eller varm färger har olika egenskaper att tänka på när du väljer en däck färg. Coola färger som grått och blues, kan främja en avslappnande och lugnande atmosfär. Varma färger, till exempel röda och apelsiner, kan ge en känsla av livlighet. Cool får ett utrymme visas större medan varma kan göra ett område visas mindre.

Färgschema för användning och årstider

Titta på kvaliteten på ljus och säsongsbetonade användning. Om sommaren solljus faller på däck, kom ihåg att starkt solljus kan göra färger känna intensiv. På vintern, ljus är mer filtrerat och samma färg kan känna mer dämpad. Innan du väljer en färg, tillbringa några dagar titta på däck morgon och eftermiddag för att avgöra när de mest ljus faller på ditt uterum. Kontrollera dess orientering från öst till väst och norr till söder och bestämmer när du är mest sannolikt att tar upp utrymme.