Utomhus växter för Central Florida landskap

Centrala Florida gränser ligger från Leesburg söderut mot Punta Gorda. Trädgårdsmästare i detta område har bäst av båda världar när det gäller statens väderförhållanden och växande utomhus växter; eftersom det inte är så kallt som norra delar av tillstånd och inte lika varmt som södra Florida, växer många blommande evergreens, infödingarna och perenner väl i hela området.

Angel's Trumpet

Angel's trumpet (Datura arborea) är en buske eller mindre träd som passar bra för växande i Central Florida trädgårdar. Genom beskärning de nedre grenarna, är växten lätt trainable som ett träd. Den har en upprätt vana med stora, gröna blad och relativt tunna grenar. Under sena våren och sommaren, fylla träd med stora, trumpet-liknande blommor som är krämig vit och starkt doftande. Det är väl lämpad för användning som en lång bakgrund i blandade perenna trädgårdar eller odlas inne i stora containrar som en uteplats växt.

Angel's trumpet växer upp till 15 fot lång på förfall, med trädkronorna spridning ungefärligt 8 fot. Växter växer bäst i full sol till halvskugga villkor. Det växer bra i en mängd olika väldränerad jord och utför och blomma bäst med vanliga tillämpningar av vatten. Alla delar av växten är giftiga.

Röd rudbeckia

Röd rudbeckia (Echinacea purpurea) är en native perenna blommande växt. Växter har en bunching vana och stor, lila, daisy Blom med brun-orange ögon blossom i våren och hela sommaren. Dess blommor lockar fjärilar, kolibrier och olika andra fåglar, vilket gör detta en välkommen och attraktiv tillägg till wildlife gardens. Växter fungerar också bra i blandade trädgårdar, längs gränserna eller inuti behållare.

Växter har en medelhög tillväxt, att nå en mogen höjd och spridningen av upp till 3 fot. Den växer bäst planterad i delvis soligt till skuggiga områden i trädgården. Röd rudbeckia tål att växa i en mängd olika väldränerad jord och har en hög tolerans mot torka.

Avslutande Lantana

Avslutande lantana (Lantana montervidensis) växer bra i Central Florida trädgårdar som en perenn. Växter har en fördelande vana, med låga hängande grenar. Små Buketter av små blommor i färgerna vit, rosa eller lavendel fylla gren ändarna under hela sommaren och hösten. Anläggningen lockar fjärilar och fåglar, vilket gör detta till en lämplig och attraktivt val för wildlife gardens. Avslutande lantana fungerar bra i blandade trädgårdar, längs gränser, planterade på väggar där den kan trail över sidorna, eller användas inuti behållare.

Avslutande lantana är tolerant mot ett brett utbud av väl dränerande jord, med en medelhög tolerans mot torka. Växterna kommer att titta och blomma bäst med tanke på periodiska tillämpningar av vatten. Det växer och blommor bästa planteras i ett soligt område i trädgården. Växterna växer relativt snabbt nå mogen höjder på upp till 3 fot med en fördelande vana upp till 8 fot. Dess höga tolerans till salt spray gör den lämplig används direkt längs kustområdena.