Uteplats skuggar projektet

En bakgård uteplats kan vara ett estetiskt tilltalande och funktionell utomhus, som du kan använda för avkoppling eller äta måltider med familjen, eller för underhållande gäster. Tyvärr på många områden i USA, sommareftermiddag solen kan göra uteplatser obekväm att njuta av. Solen släpper förutom bombardera uteplatser och deras passagerare med skadliga, solbränna som orsakar ultravioletta strålar, synligt ljus som kan göra för massor av skelning. Lyckligtvis finns det flera uteplats skugga projekt som kan hjälpa.

Bygga en Pergola

En pergola är en täckt archway eller arbor, som normalt stödjer växande vinrankor för att bilda en skuggad kapell. Medan en pergola inte kanske kan ge en hel uteplats med skugga, är det en robust-- och potentiellt elegant--lösning för att skapa halvskugga. Du kan bygga en grundläggande pergola struktur genom att inrätta en dubbel rad av trä pelare eller inlägg och fästa dem tillsammans med horisontella balkar. För att täcka de öppna vidderna av pergolan, du kan installera fackverk och växa vinrankor, eller alternativt, kan du täcka pergolan med markis. För bästa resultat, Använd ett väderbeständigt trä material för pergola konstruktion, till exempel tryckimpregnerat virke, västra röd ceder eller redwood.

Ställa in paraplyer

En av de enklaste alternativen för att ge skugga till en uteplats är att inrätta ett paraply eller flera paraplyer. Som pergolor, paraplyer kan inte kunna ge full täckning för uteplatser, men de kan ge skuggade utrymmen för människor att samla och sitta. Villaägare oftast ställa in uteplatsen paraplyer i samband med specialiserad, paraply-anläggning uteservering. Dessa tabeller har hål i sina centrum för att ta emot paraply polacker. För att säkerställa att uteplatsen paraplyer inte flyga bort med vinden, bör du skydda deras bottnar i vägda plattformar, såsom de fyllda med sand eller vatten. Vissa uteplatsen paraplyer har också pivot funktion, så att du kan placera paraplyer i specifika vinklar för mer exakt blockerar solens strålar.

Ställa in en bärbar skugga kapell

De flesta bärbara skugga kapell, som du hittar hemma leverans lagras samt camping/utomhus, består av fyra stolpar och ett tyg som täcker. Du anger skugga kapell bara som du skulle tält eller skärm hus. I de flesta fall kräver montering och anslutning av polacker och sedan drapering tyg tak över toppen. Dock bör du alltid följa särskilda instruktioner från tillverkaren. Jämfört med Pergola och paraplyer kan bärbara skugga kapell vanligtvis skugga större sammanhängande delar av uteplatsen.

Installera en Höj-och sänkbara förtält

Som en bärbar skugga kapell är en Höj-och sänkbara förtält en uteplats skugga alternativ som kan ge ett stort, kontinuerligt zon av skuggar. Men istället för att behöva ta isär förtältet i solljuset, du antingen vända en manuell vev eller vända en switch. Förtältet drar sedan i dess tyg trädkronorna, rullar det upp prydligt. Installerar en infällbar markis över en uteplats kan vara problematiskt, eftersom det kräver en stor, kraftig struktur--som sidan av ett hem, garage eller skjul--för stöd. Om din uteplats inte ligger i anslutning till sådan struktur, kommer du förmodligen vill söka andra skuggan alternativ.