Uppförandet av näckrosor

Uppförandet av näckrosor

Näckrosor är bland de mest älskade vattenväxter för utomhus dammar. Deras biologiska namn är Nymphaea och de kategoriseras som örtartade simsport. Näckrosor kan vara härdiga eller tropiska. Känd för sina färgstarka och vackra blommor och blad, bidra näckrosor också till ekosystemet i dammar. Blad och blommor ger krävs skugga för övriga medlemmar av dammen "gemenskapen" som fisk och andra vattenlevande planteringar.

Härdiga näckrosor

Härdiga näckrosor fungerar som härdiga perenner, ges rätt förutsättningar. Växterna är tåla vinterväder och frost, en gång etablerade och planterade minst 1 fot under vattenytan. Blommor växer horisontellt, och därmed kräva minst 30 inches eller mer så växten kan spridas över vattenytan fri av andra växter eller damm funktioner.

Tropiska näckrosor

Uppförandet av tropiska näckrosor skiljer sig från hardy näckrosor i form av växternas temperatur tolerans och blommande egenskaper. Tropiska näckrosor är inte kunna överleva frost och kallt väder och växter trivs bäst när vattentemperaturen är minst 70 grader Fahrenheit. Annars kan växterna bo vilande och har en hämmad blommande period. Blommor på tropiska näckrosor blommar på stjälkar som sträcker sig ovanför vattenytan.

Blommande säsongen

Start och varaktighet för både härdig och tropiska näckrosor blommar beror på vattentemperaturen, lufttemperatur, djup plantering och mängden solljus växterna får. Alla näckrosorna behöver minst fem timmars solljus varje dag för optimal blommar. När alla villkoren är de rätta, kan en näckros producera 40 eller mer blommar under sin första säsong. Tropiska näckrosor blommar vanligtvis från sen vår till tidig höst eller när vattentemperaturen är över 70 grader Fahrenheit. Härdiga näckrosor blommar från sommaren genom fall.

Planteringsjord Medium och plats försiktighetsåtgärder

Näckrosor fungerar bäst när planteras i plast, mesh eller vattenlevande tyg krukor så växterna är omgivna av smutsa, och knölar och rotsystem skyddas. De föredrar också jord som är neutrala till något basiskt, och ett pH-värde mellan 7.0 och 8.0. Använd inte organiskt material eftersom det kan bryta ner och förgifta näckros anläggningen. Undvik plantering nära vatten funktioner som Tom eller spraya in i dammen, eftersom detta kan riva bort bladen från stjälkarna av växterna, och vattnet kan dränka blommor och växter.

Gödsling

Näckrosor är tunga matare och kommer att visa de mest optimala tillväxt egenskaperna med regelbunden gödsling. Tecken på under befruktning inkluderar en nedgång i blomma produktion och livlös ut bladen. Mata näckrosor på månadsbasis med en långsam frisättning gödselmedel för vattenväxter. Peta ett hål på minst 1 eller 2 inches djupt in i krukväxtjord, att vara noga med att undvika att placera tabletten nära växande tips av knölen rötter så att växterna inte utveckla roten burn. Ställ in tabletten i marken att släppa näring till växterna.

Kompatibilitet

Näckrosor har laterala, horisontell rotsystem. Problemet tillväxt gör det alldeles utmärkt att plantera olika sorter. Om du bor i USDA zon 9 och högre, kan du experimentera med en blandning av härdiga och tropiska växter, att observera hur de beter sig tillsammans och expandera din njutning av näckrosor i din vatten damm.