Uppfart bana Tips

Uppfart bana Tips

Uppfart bana erbjuder en rad fördelar till ett hem. En stenlagd uppfart förbättrar funktionaliteten i uppfarten via en tåligare yta för, parkering och snön bort. Det medför också att det estetiska värdet av hemmet, förbättra curbvädjan. Installation av en asfalterad uppfart är ett projekt som många husägare väljer att genomföra, men det är viktigt att hålla dessa tips i åtanke under projektet.

Ta bort organiskt material från undergrund

Grund av att den asfalterad uppfarten är lagd på på benämns undergrund. Som med alla byggprojekt, är grunden som projektet bygger på avgörande för kvaliteten på det färdiga projektet. Undergrund bör inte bara fast komprimerade och smidig, men bör tas bort allt organiskt material; Detta inkluderar att ta bort all matjord och lera. Organiskt material kvar på undergrund kan behålla vatten, vilket kan leda till skador av uppfarten.

Reparera undergrund mjuka fläckar

När området undergrund har varit rensat alla organiska material, bör mjuka fläckar repareras med krossad ballast. Om dessa områden inte repareras, sannolikt de att bosätta sig och kompakt efter uppfarten har varit belagda. Detta kan leda till sprickbildning i trottoaren, liksom diskbänken hålen.

Design på uppfarten för ordentlig dränering

Att säkerställa uppfarten är slagit upp för dränering kommer att förhindra skada inte bara till uppfarten, utan också till omgivande strukturer. Uppfarten bör vara lägrade från mitten av uppfarten (kronan) till ytterkanten så att dränering från ytan. En pitch av 1/4" för varje fot i bredd gör att vatten att köra från uppfarten ytan. Dessutom kommer att pitching på uppfarten för att slutta hemifrån med en hastighet av minst 18 inches för varje 100 fot i längd rinna vatten från hemmet.

Vänta på marken för att bosätta sig

När du installerar en asfalterad uppfart för ett nytt hem, är det viktigt att vänta på marken för att lösa. Även om nya husägare kan vara angelägen om att få sitt hus klar, inklusive uppfarten, vänta några månader till innan bana kommer att spara tid och pengar senare. Om uppfarten installeras innan marken har kvittats, kan framtida avgörandet negativt påverka tonhöjden på uppfarten, vilket kommer att påverka dränering. Marken avgörandet kan också orsaka sprickbildning och dela av trottoaren om ett område reglerar mer än en annan.

Chip tätning för bättre väderskydd

I delar av landet där vädret kan vara svårt på en uppfart, är chip tätning ett möjligt alternativ. I chip tätning, innehåller asfalt blandningen mer vatten. Medan asfalten är fortfarande varmt, läggs ett lager av krossad sten på toppen, sedan komprimeras med en trumma roller, bädda in stenen i asfalten. Denna process resulterar i en extremt tålig finish som bättre tål frysning och upptining villkoren i många delar av landet.