Unken lukt från mikrovågsugnen

Unken lukt från mikrovågsugnen

Mikrovågsugnen är en stor apparat när du behöver för att snabbt värma upp mat, men denna litet avgränsat område kan också fälla i fukt. Du inte vill vara kvar med en smutsig, unken lukta mikrovågsugn som verkar ohygieniskt för användning, så därför är det viktigt att förstå varför unken lukt utvecklas, hur man bli av med det och hur man förebygger lukt från att komma tillbaka.

Vad orsakar unken lukt

När du värma upp mat i mikrovågsugn ofta fylls med ånga. När timern piper och mikrovågsugn stängs av, du snabbt dra skålen ur mikrovågsugnen och stänga dörren. Detta fällor fukt inuti och orsakar det att vända i den unkna, möglig lukt som du kvar nästa gång du öppnar mikrovågsugnen.

Rengöra mikrovågsugnen

För att få bort unken lukt, Fyll en mikrovågsugn-safe skål med ca 1 kopp vit vinäger. Sätt denna skål i diskmaskinen och låt det koka i fem minuter. Låt vinäger svalna i ungefär fem minuter, sedan doppa en rengöring trasa i ättika, vrid ur den och torka av interiören i din mikrovågsugn. Vinäger kommer göra luktfri och döda bakterier snabbt.

Att förhindra lukt från att komma tillbaka

För att förhindra lukt, hindra fukt från att ställa upp i mikron. Efter varje användning om du märker ångande uppbyggd, torka mikrovågsugn med en pappershandduk. Som minimum lämna mikrovågsugn dörren öppen på en spricka så fukten kan avdunsta på egen hand. Detta minskar fukten från stående under lång tid.

Regelbundet underhåll

För att förhindra unken lukt såväl som eventuella andra obehagliga mat luktar utveckla i din mikrovågsugn, koka vinäger i din mikrovågsugn varje månad eller så beroende på hur ofta enheten får användas. Häll 1/2 kopp citron juice i skålen också för en citrus-fräsch doft som kommer att släppa ut genom köket. Låt mikrovågsugn svalna och torka av väggarna i enheten.