Underhåll av läder: rengöring

Läder kan anta olika former, inklusive jackor, hattar, bälten, möbler och stoppning. Professionell läder rengöring kan ge de bästa resultaten för att ta bort fläckar och återställa glans, men du kan ändå rengöra din läder objekt på din egen, särskilt för rutinmässigt underhållsarbete. Så länge du använder de korrekta lösningarna och alltid hantera dina läder objekt med extrem försiktighet, bör du köra in inga komplikationer.

Instruktioner

•Vacuum din läder yta att ta bort damm, smuts och djurhår. Använda en handhållna vakuum för lätt pickup eller bifoga en bra slang förlängning till en fullstor dammsugare. Detta är särskilt viktigt för klädsel och möbler, men du kan också vakuum ytan av kläder i läder med ett litet munstycke.

•Mix lika delar vit vinäger och vatten. Vinäger är både säker och effektiv för rengöring av läder, på grund av dess låg koncentration av ättiksyra. För bästa resultat, häll utspädd ättika i en sprayflaska. Detta gör att du kan dämpa din läder yta utan blötläggs.

•Spray din utspädd ättika över din läder objekt. Håll din spruta några inches bort, så att vätskan har en chans att dimma över ytan och dämpa den, utan att tränga in i porerna. Du kan spraya hela ytan av ditt objekt, eller du kan fokusera på fläckar en plats-rengöring insats.

•Torka ner din läder objekt med en mjuk, luddfri trasa. Gnida ytan i cirkelrörelser att arbeta vinäger i läder. Vänta några timmar eller över natten, och använda en annan trasa för att polera ytan av läder.

•Condition din läder för en ännu mer effektiv ren. Blanda en del vit vinäger och två delar linolja, även kallad linfrö olja. Spraya vätska över din läder ytan, torka med en trasa och polera ytan igen efter en god natts sömn.

•Ta bort mögel och mögel från läder genom att blanda lika mängder gnugga alkohol och vatten och sprutning lösningen var mögel sporer visas. Använd en luddfri trasa för att torka försiktigt av ytan och torka hela läder objektet med hjälp av naturligt solljus. Om du inte kan flytta lädret i banan av solljus, använda en alternativ torkning källa, som en rymden värmare eller avfuktare.