Udda-formade fönster behandling stilar

Udda-formade fönster behandling stilar

För ovanligt formade fönster, kan de mest vanliga och allmänt tillgängliga fönster behandlingarna räcker inte. Ändå ett utbud av material och konstruktioner helst passar märkligt formade windows, inklusive skarp fönster vinklar (till exempel åttkantiga, nådde en topp eller raked mönster) eller rundade mönster (till exempel starbursts, ögonbryn, inkvarterar-cirklar eller koloniala mönster).

Material

Oregelbundna former kan inte rymma för gardiner som öppnar och stänger traditionellt friktionsfritt. Istället för att använda fönsterbehandlingar som är öppna för möjliggöra solljus och nära att blockera det, kan alternativa material användas till att kontinuerligt sprida ljuset. Japansk-inspirerade papper och dragspel stil nyanser tillåter ljuset att komma in, men är tillräckligt genomskinligt att skära ut synlighet. De kan beställas i olika former att rymma ett udda formade fönster och behöver inte dras tillbaka. En liknande effekt kan också skapas genom ren tygmönster med stela inramning.

Mörkar

En lösning som låter dig styra hur mycket ljus kan ange, kan persienner beställas som passar en mängd oregelbundet formad windows. För ovanligt korta och breda fönster är horisontella persienner ett utmärkt alternativ. För windows med rundade toppar, kan en traditionell blind monteras i den rektangulära delen av fönstret. Den resulterande halvcirkeln kan monteras med blinds som bildar en solfjäder form eller med luftningsgaller mörkar det meta öppna och stänga.

Mindre är mer

Rundade upp i ett fönster lägger redan ett mått på visuella intresse även innan du lägger till några behandlingar. En lösning till den oregelbundna fönster formen är helt enkelt att klä fönstret med enkla gardiner och att lämna den översta halvcirkeln kala. Om fönstret sträcker sig tillräckligt högt, kan denna lösning i en högre grad av naturligt ljus utan att lämna till inre alltför utsatt på natten. Dessutom visar det upp formen fönster utan överväldigande det med persienner och gardiner. När det gäller takfönster är mindre också mer. Om det behövs för privatlivet att tillämpa någon typ av fönster som täcker ett takfönster kan en enkel ovikta ark försiktigt diffust ljus utan att dra alltför stor uppmärksamhet till sig själv.

Kompletterar fönstret former

Oregelbunden fönstret former lägga till mer drama i en interiör än traditionella rektanglar och fyrkanter. Därför, de måste vägas in såväl estetiskt som praktiskt när du väljer fönsterbehandlingar. Ett kraftigt vinklade fönster kan vara prövosten för ett rum moderna och kantiga utseende. En minimalistisk fönster behandling, som skarpt veckat nyanser kan bidra till utseendet. Om den skarp vinkeln i ett fönster skapar en alltför svår eller kall utseende, kan mjukare material minska dess inverkan. Ett lyxigt material fläktade för att täcka en monterad stomme kan komplettera antingen modern eller traditionell inredning med en mindre allvarlig stil.