Typiska växttyper av tempererade gräsmarker Biome

Typiska växttyper av tempererade gräsmarker Biome

BIOM var en av många försök av forskare att utveckla ett klassificeringssystem för växter och djur. Den skapades av vetenskapsman, Victor Shelford, 1913. En biome ansåg de växt samhällena som grund för djur föreningar. De kännetecknas av en enhetlig linje av vegetationen i ett klimax som gräs är associerad med tempererade gräsmarker biome. Tre växttyper dominerar i dessa biom: gräs, baljväxter och kompositer.

Gräs

Stora bluestem är kvintessensen gräset på tallgrass prärien. Den kan nå höjder över 8 fot, med rotsystem lika så lång tid att förankra dem i rik, prairie smutsar. Historiskt var stora bluestem Rekommenderad fodderen av roaming bison populationer.

Prairie dropseed bildar täta klungor av vegetation. Det är en perenn, varm-säsong gräs, vilket innebär att det blommar i varmare sommarmånaderna. Dess fina blommor kännetecknas av en söt, popcorn-liknande doft.

Sida-havre grama fått sitt namn från den vertikala ordningen av frön längs stjälken gräs. Det är ett viktigt spänner gräs och kan bilda täta sod under idealiska förhållanden och låg konkurrens.

Baljväxter

Fjäril ogräs är en baljväxt, en växt som bearbetar kväve från atmosfären och gör den tillgänglig i gräsmark biome. Det är en perenn växt som kommer att blomma under de varma månaderna. Som namnet antyder, lockar till sig fjärilar och bin.

Leadplant anses vara en indikator art, betecknar kvalitet gräsmarker. Den föredrar torr jord. Det är en viktig vilda arter, locka till sig bin och geting, som i sin tur är viktig mat källor för insektsätande fåglar. Det är en välsmakande, sårbara för överbetning.

Lila prairie clover föredrar full sol och väl dränerande jord. Växtätare som dess söt smak, vilket gör det svårt att växa i områden med täta djurpopulationer. Det är ovanligt i störda områden.

Familjen

Goldenrod--det finns omkring 100 arter i Nordamerika. Skillnaderna mellan arterna kan vara subtil och svår att identifiera. Goldenrod är en av de sista blommorna tempererade gräsmarker biomers, blommar på sensommaren. Vissa arter kan vara invasiva.

Aster och goldenrod växer ofta i samma område. Som goldenrod, aster sent blommande. Dess namn kommer från huvudet daisy-liknande blomma, som liknar en stjärna (aster betyder "stjärna" i antika grekiska). Liksom goldenrod, kan vissa arter vara aggressiv och outcompete andra arter.

Kompass växt får sitt nyfikna namnet från typiska nord-sydliga orientering på dess blad. Det är en av de längre gräsmark blommor, når höjder upp till 9 fot. Den kännetecknas av sina gula, daisy-liknande blommor. Kompass anläggningen är en långlivad växt, lever upp till 100 år.