Typerna av behandlingar fönster Valance

Typerna av behandlingar fönster Valance

Ett fönster behandling kan ändra utseendet på din hela rummet på kort tid genom att lägga till en pop av färg eller struktur. Med olika fönsterbehandlingar, kan alternativen vara överväldigande. Ett fönster valance är en gardin som täcker bara den övre delen av fönstret, så att du kan se klart utan några hinder. Gardinkappor är en snabb, låg-hassle fönster behandlingsalternativ som kommer i en mängd olika stilar, vilket gör dem ett bra val för nästan varje inredning.

Skräddarsydda Valance

En skräddarsydd änka valance är en gardin som har inga extra krusiduller, inga volanger och följer nära raden i fönstret i sin design. På grund av dess enkla konstruktion fungerar det bra i pojkarnas rum, moderna vardagsrum och eleganta badrummen. En skräddarsydd valance är oftast gratis utsmyckning eller har små utsmyckningar som rör eller en liten rand att samordna tyg. Det är lämpligt för alla typer och vikt av tyger.

Samlade Valance

Samlade valance är en klassisk design som kan vara klädd upp eller ner för nästan alla inredningar. Enkelheten i den rektangulärt tygstycke samlades på en gardinstång är ofta prydd med volanger, band och ytterligare lager av tyg. Denna kappa är vanligt i flickornas rum och vardagsrum med en blommig eller romantiskt tema. Det är lämpligt för alla typer och vikt av tyger.

Swag Valance

En swag valance är en annorlunda syn på den samlade valance. I mitten av detta fönster behandling är en klassisk samlade valance. Det har dessutom två längre stycken på varje ände att gå från ett större tygstycke på toppen till en mindre bit av tyg på botten, att skapa en vågig, mjuk look. Denna typ av valance ses ofta i kök och informella matrum på grund av dess avslappnad look.

Draperade Valance

En draperad valance är en lätt fönster behandling som fungerar bra i nästan varje rum och snabbt kan fyllas med objekt som du har på hand. För denna kappa, är en bit tyg minst två gånger längden på fönstret draperad eller virad runt gardinen, med långa ändar hänger ner på varje sida. Alternativen för dessa typer av gardinkappor är nästan obegränsat på grund av de olika utseenden som kan uppnås bara genom att ändra hur du drapera eller svepa ditt fabric. För en fylligare look, wrap eller drapera tyget så det hänger på minst 6 inches under din gardinstång och dra den överskjutande ut från tyget tills den är mycket full. För en mer elegant utseende, svepa eller drapera ditt tyg nära staven. Du kan använda andra objekt, till exempel semester lampor eller ivy kransar, med ditt tyg att ge din valance en festlig touch. På grund av nödvändigheten av drapering fungerar dessa omhängen bäst med en lättare vikt tyg.