Typer av Zoysia gräs

Typer av Zoysia gräs

En varm-säsong perenna gräs, olika Zoysia matrella först togs i USA av USDA botaniker C. V. Piper från Manila. Native till Japan, Kina och andra delar av Sydostasien, gräset blev snabbt en populär turf art för södra USA En sod-bilda gräs, zoysia's sorter sprids genom stolons och rhizomer.

Zoysia Japonica

Zoysia japonica, känd som japanska eller koreanska gräs, är relativt kalla-hardy och kan trivas i US Department of Agriculture härdighet zoner 6 till 11. Det erbjuder bra sjukdom motstånd och torka tolerans. Under perioder av torka, dess blad rullar, men när gräset får gott om vatten dess tjocka blad rulla. Gräset är måttligt salt tolerant, så det kan odlas nära havet.

Gräset växer bäst i fullt solljus men tål halvskugga. Det tål gångtrafik väl. Den växer från frö, till skillnad från andra zoysia gräs-sorter.

Mow Zoysia japonica till en höjd av 3/4 till 2 inches. Klippa gräset tidigt på våren när gräset börjar först att vakna ur sin dvala. Ta bort minst en tum av jord för att klippa bort döda, brun, vilande gräset.

Zoysia Matrella

Zoysia matrella har en långsam tillväxt och är mindre härdiga vinter än Zoysia japonica. Det har varit känt att växa så långt norrut som Connecticut men är huvudsakligen en subtropiska och tropiska gräs, enligt webbplatsen Texas A & M University. Denna variation av zoysia producerar smala, något böjda gräs blad. När den odlas i en tropisk plats, till exempel södra Florida, gräset inte blir bruna och ange dvala men förblir grön året runt.

Använda kvistar för att plantera Zoysia matrella. Tyvärr är det långsam att gro. jämfört med andra gräs arter.

Zoysia Tenuifolia

Zoysia tenuifolia växer fint blad blad som pekade i utseende. Medellång gröna, Zoysia tenuifolia är den minst kallt tolerant av alla zoysia gräs. Det växer låg på marken och sällan kräver några slåtter för att bibehålla dess höjd eller ser ut. Sorten har tyvärr en tendens att utveckla en stor mängd av halm. Den sällan växer som en tät matta men har en tendens att växa i små klumpar.

Zoysia tenuifolia är en dålig gräsmatta gräs på grund av dess allmänna utseende. Det ser fint när vuxit runt språngbrädor eller när den används som en täcka marktäckning under fruktträd eller andra områden där en enhetlig gräsmatta yta inte krävs.