Typer av utanför vattenkranar

Typer av utanför vattenkranar

Vattning en trädgård, är tvätta en bil och tryck rengöring några av de många aktiviteter som kräver enkel tillgång till vatten runt utsidan av ett hem. En mängd olika kranar utrustade med olika funktioner är specialdesignad för utomhusbruk. Att bekanta sig med olika typer av utanför vattenkranar hjälper dig välja rätt tryck för ett särskilt utomhus område.

Skruv-ventil slang Tap

Skruv-ventil stil slang kranar använda en skruv ventilmekanism (ett handtag eller hjul som stänger, rör sig dess stam upp och ner ventilspindeln att slå vatten på och av), och är den mest populära typen av utomhus tap används av husägare. Dock på grund av skruv ventil design, de tenderar att slitas ut ofta och kan vara svårt att vända efter långa perioder av glömska.

Kulventil slang Tap

Kulventil slang kranar använda en roterande rörelse handtag (vanligtvis en 90-graders hävstång eller kvart-sväng hjulet stil) att slå vatten på och av lätt och snabbt. Denna enkla ventilmekanism är kulventil stil kranen tålig och lätt att använda, även om kvar under långa perioder utan som används. Dock tillåter det inte för mid-range vatten flödesjustering.

No-Kink slang kranar

No-kink slang kranar använder normalt en skruv ventiltyp av mekanism. Uttag av dessa kranar spets ner i 45 graders vinkel, säkerställa att vattenslangar inte crimp och påverka övergripande vattentryck.

Lös-nyckel handtag kranar

Lös-nyckel, handtag-stil kranar har ett handtag som du kan ta bort när inte i använda att kontrollera användning av vatten, minska vattenförbrukningen avfall och förhindra obehörig användning.

Bent-näsa slang kranar

Bent-näsa slang kranar är skruv-stil ventiler bifogas vertikala rör som har butiker lutad ned i 45 graders vinkel att undvika slang falsning. Dessa kranar släpps vanligen i trädgård och gräsmatta som en fristående vattentäkt för slang eller sprinkler uppkopplingar.

Freeze-fri slang kranar

Freeze-gratis slang kranar har en ventilmekanism speciellt utformad med en förpackning som hindrar vatten från att läcka tidigare stem axeln och kranen från frysning under kalla vintermånaderna.

Bassäng-stil kranar

Bassäng-stil kranar normalt använda en skruv ventilmekanism, men har inte trådar vid tap utlopp. Detta gör denna stil bra utomhus och andra områden där fästa en vattenslang inte är nödvändigt för.