Typer av utanför krypande Ivy

Typer av utanför krypande Ivy

Murgröna sprider sig nästan var som helst. Upp byggnader, runt träd, över marken, om det inte finns ett tomt utrymme fyller ivy den. Dessa gröna mattor och filtar blad ger en air av elegans och charm till en trädgård. Ivy hjälper också täcka fula strukturer i din trädgård, som staket eller bodar. Vissa sorter är härdigare än andra. Med lite kunskap, kommer du att kunna välja rätta för dig.

Engelska Ivy

Engelska murgröna (Hedera helix) är den mest populära arter odlas i USA enligt University of Florida. Det är en vintergröna vinstockar som sprider sig över marken i en tjock grön matta och kan klättra upp till 50 fot. Arborescens är en all-grön mängd engelska ivy medan glaciären har lämnar brokiga med grått, grönt och rosa med vita blad marginaler. Baltica, Bulgarien och Hebron är härdiga sorter.

Algeriska Ivy

Algeriska murgröna (H. caneriensis) har stora, blanka blad ca 5 till 8 inches i diameter. Bladen är placerade längre ifrån varandra på stjälken än på engelska murgröna. De olika Variegata har bladen kantade med gulaktig vit. Gloire de Marengo har vinröd petioles med brokiga blad grönt och vitt.

Persiska Ivy

Persiska murgröna (H. pimpernöt) har de största bladen av alla ivies, enligt Clemson University. De är ovala till hjärtformade, mellan 3 och 7 inches bred och ca 10 inches lång. Det är en kall-hardy. Olika Dentata har fint tandade blad och brokiga typen. Dentata Variegata har tänder och är fläckade med djup-gröna, grå och krämig-vita färger. Svavel hjärta har gula centrerad blad.

Boston Ivy

Boston murgröna (Parthenocissus tricuspidata) är en annan art av murgröna. Det är lövfällande och dess blad ändra från en djup, glänsande grönt till lysande röd-orange på hösten. Boston ivy växer upp till 50 eller 60 fot. Olika Beverly Brooks odlas för sin ljusa röd höstfärg. Lowii har små blad att skapa ett fint texturerat utseende. Purpurea har rödaktig-lila blad hela sommaren. Fenway Park har gula blad.