Typer av Sedum

Typer av Sedum

Blommor i familjen fetknopp (sedum) är vanligtvis vit eller gul, men några kom i olika nyanser av rosa, rosa och rött. Sedums är användbara i rock trädgårdar och torka-toleranta landskap eftersom de behålla vatten. Också är ibland kallas den live-forever växten, sedum ett saftigt med köttiga blad och stjälkar. Sedums är lätt att växa om de har bra dränering. Det finns många varianter, från små stjärnliknande blommor till Globen-liknande kluster av blommor, från 2 till 18 inches tall.

Sedum Anglicum

De flesta sedums är perenn, men Sedum anglicum är en vartannat år som själv suggor vid frö så fritt att det verkar vara en perenn, med nya växter ständigt groning. Det står bara 2 till 4 inches tall, men sprider sig för att vara en marktäckande, visar rosa vita blommor i juli.

Gul fetknopp

Sedum acre är en fetknopp känd av många allmänna namn, till exempel mossiga fetknopp, guldstoft och golden moss. Det växer 5 inches tall från förgrenade stjälkar. Det sprider sig också och kan användas som en marktäckare. Sedum acre blommar med gula blommor i juni och juli.

Sedum Rubrotinctum

Fläsk och bönor är en ovanlig Smeknamn för en växt, men Sedum rubrotinctum passar det perfekt. Det blommor i en rödaktig gul nyans med blad form av bönor i en rödaktig brun färg. Den sprids rampantly på 8-tums stjälkar i en Högläggning form och bladen root lätt sig om lossnat.

Sedum Spectabile

Prålig sten-gröda (Sedum spectabile) är en gemensam erigerad sedum växa till 18 inches hög med 3-tums köttiga, ljusgröna blad. Det är en fantastisk höst blomma med kluster av rosa, rosa eller röda blommor 4 inches bred. Även om det dör tillbaka i vinter, lämnas ramen och seedpod som mat för fåglarna, tar bort dem när ny tillväxt visas under våren.

Sedum Morganianum

Detta sedum har också underhållande trivialnamn: åsna svans och burro svans. Det växer långa, släpande stjälkar upp till 4 fot och ser bra ut på en bergvägg. Det visar grå-gröna blad och blommor i rosa röda nyanser.

Sedum Kamschaticum

Orange fetknopp (Sedum kamschaticum) växer upprätt till en höjd av 9 inches i glansigt gröna klumpar. Orange-gul blommorna brast från högen i juli och augusti.