Typer av pooler

Installera en pool är ett stort steg för många familjer och kommer med många beslut. Att välja en typ av och storlek ingår faktorer som rymden, beständighet, kostnad och miljöfrågor. Men om din pool passar din livsstil och behov, kommer du att kunna njuta av det i många år.

Vatten

Klorerat vatten har ansetts vara den gyllene standarden för pooler i årtionden. Men under senare år har saltvatten pooler har vunnit gunst med konsumenterna. Saltvatten pooler kan erbjuder fördelen av att vara en AVHÄRDARE och göra ditt hår och hud känns bättre. I huvudsak saltvatten pooler lägga till klor i vattnet med en generator cell som delar natrium från en klorid, istället för att lägga klor direkt till poolen. Saltvatten pooler skall fortfarande kontrolleras för pH-nivåer och ibland kan behöva bli chockad med klor för att förhindra alger uppbyggd. Saltvatten pooler också kommer inte att fungera korrekt vid låga temperaturer. Medan saltvatten pooler kostar mer initialt att installera, är totalkostnaden för driften pool klor och saltvattenspool ungefär samma.

Ovan jord

Det billigaste pool är ovan jord pool, kallas så för dess installation ovanpå en beredd bit av marken. Ovan jord pooler kräver bara ett planat och smidig område att vila på. De är vanligtvis tillverkade av en inre liner av vinyl och och yttre struktur av stål eller aluminium. Vissa nyare modeller är tillverkade uteslutande av vinyl, med yttre kammare fylld med luft innehåller vattnet i poolen. Ovan jord pooler är vanligen rund eller oval och är mer begränsade i storlek och design än sina motsvarigheter i mark. Ovan jord pooler har en djup i hela poolen. Den största fördelen med denna typ av pool är låg kostnad och portabilitet.

I marken

I mark pooler, medan dyrare, även erbjuda fler alternativ i design. Det tar mer tid att planera och installera en i-mark pool eftersom mark måste grävas innan installation. Välj en premade glasfiber liner eller en skräddarsydd gunite eller kakel finish. Gunite är en pool som består av en snabbtorkande betong sammansatta. En annan fördel med en i-mark pool ligger i förmågan att skapa olika djup i poolen. Detta är avgörande om du vill ha funktioner som en trampolin.

Specialiteter

Vissa pooler erbjuder ett vattenfall eller andra vatten-funktionen som lägger till atmosfären till pool erfarenhet. Osynlig kant pooler skapas med en optisk illusion; Det ser ut som vattnet inte innehålls av kanten av poolen och rinner ut. Noll-entry pooler har en sluttande post i stället för stegar eller trappor.