Typer av Pool dammsugare

Löpande underhåll av din pool innebär användning av pool vakuum. Automatisk eller manuell dammsugare är tillgängliga. Av den automatiska sorten, det finns i princip tre olika typer: Tryck sidan städare, sugsidan städare och robotic pool städare. Dessa typer av pool dammsugare är anpassningsbar för att användas på både ovan och i marken pooler.

Handbok

Komponenterna i en manuell vakuum inkluderar ett vakuum huvud, slang och teleskopisk stav som används för antingen en borste eller skimmer huvud. Bifoga vakuum huvudet till teleskopisk Polen; den andra änden av vakuumslangen fäster på toppen av vakuum huvudet. Använder en skimmer vakuum platta, är den andra änden av slangen ansluten till skummaren. En sifon vatten skapas upp genom vakuum huvudet utnyttja filtersystemet av poolen.

Tryck sida

Tryck sida automatisk pool vakuum använder vattentrycket att "skjuta" skräp och smuts från botten av poolen och in i en skimmer netto eller mesh väska. Enheten är fristående och är inte kopplad till filtreringssystem för din pool. Det fungerar dock med poolens pumpsystem.

Sugsidan

Sugsidan automatiska pool vakuum använder samma hävertera system som manuell vakuum. Man använder både filtrering systemet av poolen och pumpen. Enheten är ansluten till filtrering system- och pumpen på samma sätt som manuell vakuum. Skillnaden är automatisering. enheten rör sig långsamt längs botten av poolen och tar bort skräp och smuts genom filtrering systemet. Ingen väska eller net är närvarande att tömma.

Robotic

Robotic automatiska pool vakuum är en fristående enhet som fungerar med el. Som har sin egen motor och pump, du kopplar in den och släppa den i poolen. De motoriska befogenheterna runt botten av poolen och hotellets pumpen suger smuts och skräp i en inre väska. När påsen är full, du helt enkelt tomt. Det använder inte poolens filter system eller pump, så det kan användas när som helst, även när system körs inte. Nackdelen är kostnaden som dessa robotic enheter är dyra.