Typer av Pool Coping

Typer av Pool Coping

När det gäller att utforma en pool, är pool coping en viktig del av design som serverar både funktionella och dekorativa ändamål. Pool coping är material som fodrar kanten av en pool, och hjälper ofta poolen smälta in i resten av en gård landskap. Det finns flera typer av pool coping, så pool ägare kan välja en stil som passar med den design vision som de har för sin pool.

Rullade kanten Coping

Rullade kanten pool coping har vanligtvis jämna kanter som rullas till en tjock massa som pekar uppåt. Det är vanligtvis gjorda av betong, tegel eller kasta sten, och erbjuder en avrundad kant som är idealisk för simmare att hålla fast i en inground pool. Rullade kanten pool coping gynnas ofta bland pool ägare för dess funktionalitet, säkerhet och visuella intryck.

Bull näsa Coping

Bull näsa pool coping är den vanligaste typen av coping används för pooler. Det kan göras från en mängd olika material, inklusive betong, kasta sten, tegel eller stål, och har en platt topp och rundade kant. Det är vanligtvis har en kortare, tyngre och mer avrundad kant än rullade kanten coping. Bull näsa pool coping visar mer av poolen, och när gjorde med cast stone, det kan färgas för att matcha de omgivande nyanserna av poolens landskap exakt. Det fungerar också bra med konkreta pooldäcket installation eftersom betongen kan hällas ända upp till poolens kant. Bull näsa pool coping är också ett bra val för vinyl liner pooler eftersom liner kan ändras utan att ta bort coping.

Rough Cut Coping

Rough cut pool coping är tillverkad av grov sten och har en grov, texturerat kant. Det ger poolen en mer avslappnad känsla och används ofta i naturlig pool mönster. Stenen används för rough cut pool coping kan matchas med färg på botten av poolen eller längs huset för ett samordnat utseende. Ett brett utbud av sten kan användas för denna typ av coping, så husägare ska kunna hitta en som passar deras design plan.

Utskjutande Coping

Utskjutande pool coping kan lägga till ett modernt utseende någon swimmingpool. Den har en mer geometriska design och funktioner en överhängande avsats i formen "L" som löper förbi kanten på poolen och droppar bildar 90 graders vinkel. Utskjutande pool coping är ofta gjorda av samma STENPLATTA brukade göra poolens uteplats, så det skapar ett enhetligt utseende mellan uteplats och pool. Det gör också uteplats materialet visas tjockare och mer uttalad än den faktiskt är. Många pool ägare väljer utskjutande coping för deras pool eftersom det lägger till en mer elegant känsla än andra typer av coping.