Typer av Palm krukväxter

Typer av Palm krukväxter

Palm krukväxter har varit populära åtminstone sedan den viktorianska eran. De stadgad Viktorianerna uppskattat en touch av exotiska i sina hem, och importerade palms passa räkningen. För en diskret antydan till tropikerna eller en svagt asiatiska atmosfär för ditt hem eller kontor, lägga till en krukväxt palm eller två. Ordentligt inbäddad i vacker behållare, de är starka tillägg till det inre landskapet och är kompatibel med traditionell eller modern inredning.

Bambu Palm

Chamaedorea seifrizii, allmänt känd som bambu palm, föredrar skugga---så en invändig miljö är perfekt. Träd-liknande i sin form, flera stammen bambu palm kommer att växa till en höjd av omkring 7 fot, så placera dess behållare direkt på golvet eller på ett lågt stativ. Ett hörnläge är perfekt. Väggarna kommer att fungera som en bakgrund att belysa de attraktiva fronds filialens bort huvudsakliga stjälkar. Bambu palm är lätt att växa och bibehålla. Det främsta kravet är väldränerad jord. Jorden bör vara fuktig men inte blöt. En tillämpning av de allmänna gödselmedel under sommarmånaderna kommer att hålla denna palm frisk och grön. Ta bort gamla fronds som de dör och tillåter blad bas, eller slida, torka ut innan du tar bort den.

Neanthe Bella

En annan palm för svagt ljus interiör är Chamaedorea elegans, Neanthe bella eller parlor palm. Medan det kan slutligen nå en höjd av 6 fot, kan du köpa en när det är bara 8 till 10 inches lång och som vistas i en kruka liten nog att sitta på ett skrivbord eller ett sidobord. Denna palm har yviga typ. med många käppar i stället för de höga, smala sorterna. Denna våning växt kan bo på ett ställe i år om väl underhållna. Neanthe bella behöver fuktig jord hela tiden. Marken bör aldrig vara fuktig, men inte heller bör det torka ut helt. Lite vatten och över gödsling kan orsaka leaf tips för att bli brun. Parlor palms föredrar att vara root bunden, så omplanteringen är nödvändigt bara några års mellanrum. Inte rent dekorativa, denna sort av palm är också effektiv på att ta bort föroreningar från luften. Trimma döda blad och stjälkar när de inträffar.

Lady Palm

Rhapis excelsa Lady palm är en annan mycket långsamt växande palm krukväxt. Det passar mer till medelstora ljus platser, men inte bra inomhus. Elegant lady palms är buskiga snarare än träd-liknande och har många tunna stjälkar växer upp från marken och bildar bambu-liknande klumpar. Varje övergripande ormbunksblad har vid dess slut flera broschyrer ordnade i en solfjäderformad konfiguration som bär vissa likheter med de förlängda fingrarna av en räcka. Bladen av lady palm är en mörkare, rikare grön än för andra palmer. Håll jorden lätt fuktig, men se till att det rinner väl. En lady palm kan växa till 10 till 12 fot lång och så småningom kommer att växa ur ett hem eller kontor, men det kommer att ge många år av glädje innan det inträffar.