Typer av motståndssvetsning

Motståndssvetsning använder värme och tryck för att skapa en förbindelse mellan två material. Med denna typ av svetsning, genereras värmen av elektricitet. Material som limmas ihop av motståndssvetsning blir vanligt metall, men plaster kan också limmas med motståndssvetsning metoder. Om gjort ordentligt, motståndssvetsning är ett snabbt och effektivt sätt att limma två bitar av material tillsammans, men om det görs felaktigt svetsen kan spricka, bryta och orsaka många andra problem.

Plats

Punktsvetsning är en metod för motståndssvetsning som används i små projekt och för att göra reparationer. Punktsvetsning används också till bond tunna blad av metall tillsammans. I punktsvetsning passerar elektricitet mellan två koppar elektroder, orsakar värme som smälter och plåt som förenar. Värmen skapar, som även stöd i limning av plåt. En annan aspekt av punktsvetsning är att, som namnet antyder, svetsar i små strategiskt placerade ställen istället för långa svetsar längs kanterna där två bitar av material möts.

Flash rumpa

Flash rumpa svetsning används för att göra rumpa lederna bar typ eller tubulär komponenter. Till exempel, är där två bitar av heavy gauge metall kommer detta tillsammans typ av svetsen som skulle användas. För många är detta typ av gemensamt de tänker på när de tänker på svetsning. Denna typ av svetsning används i byggandet av stora byggnader, på vissa ställen på bilar och i andra applikationer där stora bitar av metall möts. Detta är en solid gemensam svets är mycket stark om det görs ordentligt. Denna typ av svetsning kräver höga temperaturer att utföra.

Söm

Sömsvetsning används för att täta skarven mellan två metallbitar. Med denna typ av svetsning två hjul-formade elektroder krävs. Hjulet formen av elektroderna möjliggör långa kontinuerliga svetsar som förstärker metaller, att göra svetsen så stark som möjligt. Många typer av svetsning måste göras av en person för att svetsen göras ordentligt, men söm svetsar görs ofta av maskiner. Detta gör för snabb och korrekt svetsar som är extremt stark. När produkten kommer ut det kommer att kontrolleras manuellt och misstag kommer att rättas manuellt med hjälp av punktsvetsar.