Typer av material som används för gångvägar

Typer av material som används för gångvägar

När du funderar på att bygga en gångväg, ta in i konto funktionalitet och curbvädjan. Vilka typer av material som används för gångvägar kan erbjuda en robust och pålitlig väg leder till dörren av ditt hem, och de kan också lägga till ett dekorativt utseende som ökar ditt hem värde.

Betong

Det finns flera sätt du kan använda betong som en gångväg material. En standard hällde gångvägen erbjuder en ljus och robust front promenad. Du kan lägga till färg till betongen för att ge den karaktär och ett unikt utseende. Blanda i olika färger för att ge en titt på marmor eller annan sten. Stämplad betong kan ge utseendet av en dyr stenen gångväg till en lägre kostnad än att installera själva stenen. Du kan också lämna dekorativt intryck i din betong med föremål som snäckskal eller markera den dag din familj byggt gångvägen.

Sten block

Lägga ett lager av grus i din gångväg väg och sedan skapa din gångväg med en dekorativ sten. Tegel kan skapa en färgglad och tålig gångväg också. Andra typer av sten inkluderar granit, skiffer, brownstone, kalksten och sandsten. Varje typ av sten erbjuder en unik textur och färg. Var noga med att välja en sten som passar färgskalan i din trädgård. Pack stenen tätt när installera det för att förhindra sprickbildning med åldern.

Krossad sten

Krossad sten erbjuder färg till en främre gångväg, men det är inte så stabilt att gå på som sten block eller betong. Du kan få krossad sten i olika färger inklusive vit, rosa, blå och grå. När du installerar en krossad sten gångväg, måste du gräva en gångväg kontur minst tre till fyra inches djupt. Fyll i gångvägen fram till den punkt där det är jäms med marken. Packning i stenarna tätt kommer att göra dem lättare att gå på.