Typer av landskapsarkitektur stenar & småsten

Typer av landskapsarkitektur stenar & småsten

Finns många typer av landskap stenar och grus, och var och en har en specifik orsak till integration i din landskap plan. Spänna av landskapsarkitektur stenar och grus kör gamuten från nära-BB-storlek bitar av sten till stora stenar att väger hundratals pounds.

Stigar och gångar

Löst grus, själv bindande grus, krossad nedbrutet granit och pea grus landskapsplanering material som gör för långvarig vägar och gångbanor. När den används tillsammans med landskapet tyg som fördröjer invasiva ogräs, kräver dessa material lite underhåll efter installationen. De är också osannolikt att flyta bort under kraftiga regn eller blåsa bort i vindbyar. Övergripande, de är billiga och tillgängliga i färger att matcha eller kontrast med naturliga eller arkitektoniska omgivningar.

Träd och buskar

När du kompost träd och buskar med landskapsplanering stenar och grus, se till mulching material du använder uppfylla deras avsedda ändamål. Till exempel, kan du använda en typ av kompost eller en kombination av täckningsmaterial för att öka visuell överklagande; önskvärt material för detta ändamål innehålla rock-grade grus, vatten-slitna stenar, ärta grus, krossad tegel och avskärmat grus (ett ogräs-kontrollerande landskapsarkitektur tyg rekommenderas för användning med grus täckningsmaterial). Alla dessa täckningsmaterial tål vatten avrinning från regn och is, och tål tung vind.

Uteplatser och uppfarter

Uteplatser och uppfarter som får frekvent användning kräver en tung rock eller sten som kan stödja vikten av en bil eller grupper av människor. Uteplats mönster kan omfatta marksten, natursten eller vatten-slätade kullerstenarna. Vanliga uppfart material innehålla nedbrutet granit, road-grade grus, kullersten, tunga asfaltläggare, och i några fall bas rock. När du använder någon av dessa material, bör en ordentlig grund för att säkerställa varaktiga resultat.

Trottoarkanter och Swales

Landskapsplanering stenar kan hjälpa direkt och styra vattenflödet i en fastighet. För att skapa trottoarkanter och swales överallt där det finns ett blekt problem bör du använda stora typer av rock. De måste vara tungt nog att klara perioder av vatten avrinning från isen och forsande strömmar orsakas av skyfall. Flesta av dessa bitar kräver användning av tung utrustning att transportera och ställa på plats. Typiska material som används är stort fält stenar, stenblock och Granithällar och plattor.