Typer av kläder linjer

Långt innan kläd uppfanns, torkades kläder utomhus. För att göra processen lättare och snabbare, byggdes särskilda linjer. Idag använder många husägare fortfarande tvättlinor torka tvätt under sommarmånaderna eller året runt, för att spara energi. Du kan också använda tvättlinor inomhus för torkning när som helst på året. Mängden utrymme du har och dina behov avgör vilken typ av klädstreck är bäst för dig.

Retractable Klädstreck

Retractable tvättlinor är populärt bland dem som bara hänga sina kläder ut att torka då och då. Höj-och sänkbara modeller kan dras ut när det behövs och lagras utom synhåll när den inte används. Modellerna har den enda rad, som kan monteras inomhus eller utomhus och linje upp till 20 fot och fem-line modell för större laster. Retractable tvättlinor är populärt bland studenter och de som bor i lägenheter eftersom de tar liten plats.

T-Post tvättlinor

T-post tvättlinor är den vanligaste typen av linje används. T post tvättlinor kännetecknas av en stor, vanligen metall post, i form av ett T, som står i vardera änden av linjen. Linjen är fast post sidor och ibland en tredje linje går från mitten av en post till en annan. T-post tvättlinor måste förankras i marken med hjälp av betong och är inte flyttbar. T-post rader används av dem som ofta släcka sin tvätt på tork och som inte har något emot att ha en stor del av gården tas upp av linjen.

Paraply klädstreck

Paraply tvättlinor är en vanlig typ av utrymmesbesparande linje. När inte i använda, nedåt enhet veck, ungefär som en uteplats paraply, tar liten plats. När det behövs, öppnar du paraply för att avslöja flera vapen. Mellan armarna är linjer där du hänga tvätten. Paraply tvättlinor kommer i mindre, bärbara versioner som är perfekt för sovsalar. Större storlek paraply tvättlinor är fasta i marken med hjälp av en speciell insats. Det finns även vissa modeller att snurra när de drabbas av en vind.

Torkställningar

Om du inte har plats för ett paraply klädstreck eller en T-post klädstreck och inte vill borra hål i väggen för att anbringa en infällbar linje, är ett annat alternativ för torkning kläder utomhus en liten bärbar Torkställ. Rack av denna typ vika undan för enkel förvaring och kan ställas in i sekunder. Torkställningar är vanligtvis gjorda av trä med trä dymlingar löper över mitten på olika platser. På grund av deras design, torkning rack kan inte hålla tunga laster, men de är perfekta för torkning tröjor eller små objekt.

Typer av linje

Beroende på personliga preferenser finns flera Linjealternativ för en traditionell T-post klädstreck. Nylonrep kan användas till att göra en linje, men det behöver bytas ofta eftersom det kan sträcka av bli sliten efter frekvent användning. Kallt väder kan också orsaka repet till blir skört, så det är viktigt att testa styrkan i rep först gången du använder den. Vissa föredrar metall kabel över repet eftersom det är kraftigare och inte sag under tyngden av blöta kläder. Faran med att använda metall kabel är att det kan rosta över tid och fläcken tvätt. Det bästa alternativet för en utomhus klädstreck är en metall kabel med en PVC eller vinyl som omfattar. Denna typ av linje är robust och kommer att skydda kläder från rost.