Typer av gräs & de bästa klimat för varje

Typer av gräs & de bästa klimat för varje

Det finns en mängd olika gräs används för fält, gräsmattor och landskap. Varje typ av gräs har olika vanor och egenskaper som gör dem idealiska för vissa klimatzoner, som svala nordliga klimat, sura seaside klimat och tropiska platser.

St. Augustine gräs

St Augustine gräset (Stenotaphrum secundatum) är en perenn som ofta används för bostäder och gräsmattor. Detta gräs är grova i konsistens och funktioner komprimerade, överlappande leaf slidor. De individuella grässtrån Augustinus viks och har en mjuk konsistens och rundad spets. Torv för denna gräs kan vara smala och tunna om det är alltför skuggig och inte får tillräckligt solljus.

St Augustine gräs är ett varmt klimat-gräs som finns allmänt i tropiska eller subtropiska klimat längs kuster. Detta gräs växer bra i sandiga jordar och finns längs Gulf Coast, Florida och Kalifornien. Inom dessa områden, St. Augustine gräs trivs i fuktig, näringsrik jord och är toleranta mot höga temperaturer, så länge tillräckligt vatten ges.

Tall svingel

Det finns mer än 100 olika arter av tall svingel (Festuca spp.) gräs som odlas i stora delar av USA. Denna perenn har djupa rötter och växer i klasar på grund av jordstammar det producerar. Om unmowed, kan denna gräs växa 3 till 4 fot hög. Enskilda svingel gräs bladen är smidig men funktionen sågtandade kanter. Dessa mörka blad gör det ett alternativ för gräsmattor, parker och golfbanor, så länge det inte är klippas till mindre än 1-1/2 inches i höjd.

Tall svingel är en cool-säsong gräs som växer bra i hela alla utom den södra delen av USA, där det inte kan hantera extrema södra värmen. Detta gräs är mest populär i "övergångszon," Oklahoma, Arkansas, Virginia, Kentucky, Missouri och Tennessee. Inom dessa områden är trivs tall svingel i väldränerad jord som är lera i naturen. I varmare skick är bevattning nödvändigt att bevara hälsan i gräset.

Miljardär

Miljardär (Cynodon spp.) är en sod-bilda gräs som rötter lätt och är vanligt på idrottsplatser, parker och golfbanor. Denna perenn har komprimerat leaf slidor och löv som dyker uppstår från stjälkar. Detta gräs bildar en skit lätt, vilket gör det ett bra val för bostäder och kommersiella landskap. Rotsystem produceras av miljardär är fibrösa och inkluderar djup rhizomer.

Miljardär är en varm-säsong gräs som föredrar subtropiska och tropiska klimat, men det är också framgångsrik i de mer nordliga regionerna. Detta gräs växer väl från New Jersey till Florida. I de mer nordliga regionerna, bör denna gräs inte utsättas för minusgrader. Detta gräs kräver och markens temperatur på 80 grader F och 25 till 100 inches regn årligen att frodas i genomsnitt.