Typer av golvvärmesystem

Typer av golvvärmesystem

Golv värmesystem ger alternativ uppvärmning alternativ via en värmekälla installeras under sub golvet i ett rum. Golvvärmen och kyla processen erbjuder en central inomhusklimat kontroll som levererar termisk komfort under ett hus. Dessa värmesystem leverera värme direkt till golvet. De beror till stor del på strålningsvärme överföring som levererar direkt från den heta ytan på människor och objekt i ett rum.

Hydroniska golv System

Enligt US Department of Energy hemsida är systemets hydroniska golv det populäraste och mest kostnadseffektiva strålningsvärme systemet för ett hem. Det är också ett miljövänligt alternativ till konventionell uppvärmning metoder. Det erbjuder komfort och energi sparande till hushållet. Hydroniska strålande golv använda uppvärmt vatten pumpas från en varmvattenberedare eller panna genom slangen under golvet.

Varmt vatten flyter genom slangar loopar styr rumstemperatur i ett system av zonindelning pumpar eller ventiler och termostater.

Electric Radiant golv System

Electric radiant golv systemet värmer ett rum med elektriska kablar eller mats monterade på undergolvet precis under en golvbeläggning som hårt trä eller kakel. Electric radiant golv främst utöka uppvärmning system behoven i ett hem. Denna typ av golvvärme system är perfekt för att värma små utrymmen som badrum eller kallt golv kakel i köket. Det är i allmänhet inte ett kostnadseffektivt sätt att värma större utrymmen för stort utrymme elektriska golv värmare kan använda en betydande mängd elektricitet.

Vedeldning System

Vedeldning systemet fungerar liknar det hydroniska systemet, men i stället för en panna används en trä låda att värma vattnet och cirkulera värmen hela systemet. Hur lång tid det kan leverera värme beror på storleken på rutan trä. Värme från en trä låda kan vara allt från 12 till 96 timmar. Det är därför en vedeldad system är vanligtvis en sekundär eller säkerhetskopiera källa till värme.