Typer av Golden cypresser

Cypress är ett conelike träd med en kort stam under dess grenar. Dess doftande, rödbrunt trä är hård och tålig. Denna art överstiger sällan 60 fot hög, men trädet har en imponerande historia. I gamla tider var cypress trädet en symbol för fysiska död och andliga odödlighet. Förment används som trä för Ark och gamla mumie fall, har detta träd hållits i hög aktning. Röd cypress trädet delar cypress familj egenskaper och har många sorter, såsom Cripps Golden, Golden Leyland, gyllene vietnamesiska och Stewart Golden.

Cripps Golden

Cripps Golden (Crippsii) växer ca 30 fot lång och 10 fot brett. Dess pyramid form stöder gula blad i den unga träd, vrida mörkgrön som det åldrar. Landscapers använda trädet i orientaliska trädgården för att avgränsa en linje eller mönster. Cypress sorten tål rådjur, kaniner och salt luft. Det kan innehålla små mängder av sand och lera i normalt att fuktig jord. Denna klass har en annan form, kallas den Crippsii obtusa, som blir bredare och längre. Dess oregelbunden form sprider med mörkt, glänsande grönt bladverk.

Gyllene Leyland

Den gyllene Leyland är en tolerant, snabbväxande, smala vintergröna med blekt gyllene bladverk. Den trivs i kalla och blåsiga förhållanden, vilket gör det användbart för kustnära plantering. Trädet stiger till en högsta höjd på 50 fot och fungerar bra som en skärm eller en häck. Den tål salt luft och de flesta markförhållanden, inklusive krita.

Gyllene vietnamesiska

Den gyllene vietnamesiska Cypress är en extremt sällsynta arter, hittade bara på åsar i höga höjder. Dessa träd växa inom en enda bergig region i Vietnam i mycket avlägsna platser. Upptäckte i 1999, var det den första nya vintergröna arten att bli upptäckt sedan 1994. Dess hållbara timmer och behaglig doft gör detta träd attraktiva för ved och konstruktion. Eftersom det är långsamt växande och efterfrågan, är det på listan akut hotad.

Stewart Golden

Stewart gyllene Cypress är en upprätt, smala träd med en pyramid-liknande form. Denna lättskött art har en doftande bark och är lämplig som en gård accent eller säkring. Trädet växer till 30 fot hög och med en bredd på 10 till 12 fot. Detta cypress träd är populära i parker och offentliga lekplatser. Nyare tillväxt är gult, medan äldre tillväxt är mörkt grön färg. Fördelande trädet tål halvskugga och kräver fuktig jord och utrymme att växa.