Typer av garderober

Typer av garderober

När det gäller att lagra objekt ditt hem, garderober är en av de mest traditionella alternativ. Eftersom de har vanligtvis dörrar, tillåter de för artiklar som skall lagras utan att bli sedd, så att du kan hantera ett snyggt och organiserat utseende för ditt hus. Det finns flera typer av garderober, klassificerade efter vad du planerar att lagra, hur de är utformade och där de är. Medan du kan placera objekt som du gärna i din garderob, förstå vilken typ av garderob är det kan hjälpa dig att maximera dess potentiella lagring.

Kvast garderob

En kvast garderob är avsett för förvaring av rengöringsmedel. Det är oftast en lång, smalt utrymme så det rymmer moppar, kvastar, dammsugare och andra städredskap som inte kanske passar i en kortare garderob. Eftersom dessa verktyg är tunn, en kvast garderob inte är ofta mycket bred, vilket så kanske inte lämpar sig för skrymmande objekt.

Linneskåpet

Vanligtvis ligger nära eller inuti ett badrum, är en linneskåpet avsedd för bostäder sängkläder som handdukar, lakan, täcken och filtar. Det kan också användas för att lagra extra kuddar, gardiner och oöppnade toalettartiklar. Till skillnad från andra typer av garderober, som har en stång för upphängning objekt, har en linneskåpet ofta en serie av hyllor och lådor så sängkläder kan fällas för lagring. Många inkluderar justerbara hyllor så garderoben kan anpassas.

Kappa garderob

En kappa garderob är ofta placerad nära ingången till hemmet så familjemedlemmar kan enkelt sätta in sina rockar, jackor, mössor och handskar när de går in. Som många traditionella garderober innehåller den ett spö som gör ytterkläder hängas med hangarer. Eftersom den lagrar skrymmande kappor och jackor, måste en kappa garderoben vara tillräckligt bred för att rymma skrymmande föremål. Den kan också innehålla krokar på baksidan av dörren där väskor och scarves kan hängas och en hylla ovan staven där hattar, handskar och andra objekt som inte kan hängas hålls. Botten av garderoben är perfekt förvaring för stövlar och skor.

Väggen garderob

En vägg garderob är en traditionell garderoben som byggs in i väggen och främst används för att lagra kläder. Även känd som en reach-i garderoben, det finns oftast i ett sovrum och innehåller ett spö för användning med galgar. En vägg garderob kan också innehålla en hylla ovanför stången för förvaring av väskor, hattar, skor eller andra objekt som inte passar på galgar. Väggen garderober varierar i storlek men kan utformas för att vara ganska brett om det finns tillräckligt med utrymme. Beroende på deras storlek, kan de ha enkel eller dubbel dörrar.

Klädkammare

En av de mest eftertraktade typerna av garderober är en klädkammare. Som namnet antyder, det är ett tillräckligt stort utrymme att gå runt i och ger betydande lagringsalternativ. Typiskt, en del ägnas åt stavar där kläder kan hängas, men hyllor och lådor är ofta en del av designen också. Några klädkammare har inbyggda sko rack också. Om garderoben är tillräckligt stor, placeras en ö i mitten där hyllor och lådor ingår eller en fåfänga kan ställas in för sminkning.