Typer av badkar proppar

Typer av badkar proppar

Alla badkar proppar eller avtappningspluggarna, syftar till att tillåta ett badkar att behålla vatten. Men är några gjorda specifikt för vissa avlopp diametrar och badkar stilar. Varje stil av kontakten bildar en vakuum tätning runt avloppet att behålla vatten. Vissa är gummi medan andra är konstruerade med hjälp av gummi och metall.

Kolven och växla proppar

Kolvar och växlar är bland de mer avancerade typerna av badkar proppar. En kolv, kallas ibland för spaken propp eller tripwaste, passar in i avloppet och är kopplad till en stav och spaken över avloppet. Spaken trycks ner, skicka proppen i avloppet. Liknar en spak, en växla propp är en tvådelad enhet som passar in i avloppet och aldrig tas bort. Det har öppnat och stängt av en vänster och höger Vippbrytare.

Gummistoppers

Gummi proppar kommer i många former och storlekar. Några är speciellt stora, medan andra är platt och bildar en vakuum tätning när den placeras över avloppet öppning. Gummistoppers är ofta kopplade till en kedja och hängde på badkar munstycket när inte i använda.

Gängade metall proppar

Gängade proppar är av metall och brukar komma i två bitar. Den yttre enheten, som innehåller däckmönster på insidan, är placerad inne i avloppet. Proppen, som innehåller en gummipackning, glider upp och ner på en liten axel. Proppen bildar en säl när det skruvas på plats över avloppet. Vattnet frigörs genom att helt enkelt skruva loss proppen tills det kommer ut i avloppet och stannar högst upp på skaftet.

Popup-proppar

Popup-proppar är kolven proppar utan spakar. Som en kolv, en popup-fönster innehåller två delar och passar in i en grov rinna öppning. En gummipackning passar under kolven, som glider upp och ner på en liten mittstolpen eller längs ett litet plaströr. När du trycker, orsakar packningen på kolven att täta avlopp, klicka på plats genom en fjäderbelastad lås. Proppen "dyker upp" och släpper vatten när det trycks en andra gång.