Typ av kastruller till användning på en spis

Spis toppar kommer i flera stilar och välja en lämplig pan kommer beror på dess lämplighet för en viss typ av toppen. Kockar har en mängd olika alternativ när man beslutar vilka typer av kastruller att använda. Sammansättningen av kastruller, värmeledningsförmåga och andra egenskaper kommer att spela en roll i att hitta rätt pannan rätt spis topp och rätt Använd.

Rostfritt stål

Kokkärl av rostfritt stål innehåller ett inslag av järn, men kommer inte att rosta, tack vare användningen av legeringar såsom nickel och krom. Ledningsförmåga för värme är begränsad med rostfritt stål, så används ofta över en kärna av koppar eller aluminium för att förbättra förmågan att värma på ett tillfredsställande sätt. Rostfritt stål kan ibland utvecklas oroshärdar. På grund av nickelinnehållet, rostfritt stål kan inte rekommenderas för nickel allergiker, men detta är sällsynt. Livsmedel som innehåller mycket syra kan, över tiden, pit rostfritt stål. Dessa pannor fungerar bra på spole, gas och fast-bricka brännare. Om botten av rostfritt stål pan är helt platt, är det också lämplig för keramiskt glas-top spisar också.

Aluminium

En bra ledare av värme, aluminium rankas högt i pan konstruktion för spis topp användning. Många av dessa är specialbehandlad genom en process kallad anodisering att härda ytan, försegla aluminium minska urlakning och lägga till en nonstick yta för bekväm saneringen. Sura livsmedel kan tillagas i anodiserad aluminium med inga rostskador eller urlakning. Lägga till en Teflon eller liknande beläggning ytterligare minskar stickning av mat. Aluminium Köksartiklar rekommenderas för spole, fast-disk eller gas spis toppar, och om botten av pannan är platt, det fungerar bra på en keramisk spis.

Gjutjärn

Praktiskt taget oförstörbara gjutjärn pan är en av de mest hållbara. Det är inte ovanligt att dessa pannor att föras vidare genom flera generationer av kockar. De kräver noggrann smaksättning att minska fastnar och att försegla gjutjärn ytan, men om vårdas, denna ytbehandling kan pågå så länge som pannan. Om det tas bort med hjälp av starka rengöringsmedel eller matlagning sura livsmedel, det är lätt reseasoned. Sura livsmedel tillagas i gjutjärn har en ökning i järnhalt i maten. Gjutjärn används framgångsrikt på alla brännare utom glas cook toppar.

Glas

Glas Köksartiklar ingår speciella grytor och pannor avsedda för spis matlagning. De leda värme med stor effektivitet, till den grad att lägre temperaturer föreslås när du använder den. Värmeisolering är också märkbart när en kastrull med kokande vätska tas bort från brännaren men fortfarande bubblar lite. Dessa glas kastruller är extremt hårda och hållbara. I vissa typer av det material som används vid tillverkning av pannan är genomskinlig och mat kan observeras under tillagningen. Detta visar sig vara mer effektiva än stekpannor vars lock måste hävas ibland förlorar värme. Denna typ av köksredskap kan användas på alla typer av spis toppar. För keramiska cook toppar, vara säker på att botten av pannan är platt och att det finns ingen resterande bränns på mat.