Typ av apelsinträd med törnen

Typ av apelsinträd med törnen

Använda handskar när beskärning eller planterar apelsinträd. Några av dem är taggig, med Taggar upp till 2 inches lång. Apelsinerna själva innehåller frön som garanterar överlevnaden för de arter och törnen som utvecklats för att förhindra dessa frön från att bli uppätna. De skyddar också utsatta stam och gren bark från de gnagande tänderna av rådjur, kanin, groundhogs och gnagare. Inte alla apelsinträd har törnen, men många gör.

Trifoliate Orange

Plantera trifoliate orange som en tät, taggiga, lövfällande häck växt. Försök inte att äta frukt - det är mycket bitter. Trifolliate är den mest kalla hardy för alla de orange sorter enligt Texas A & M University, och används ofta som grundstammar för Mandarin och söt orange sorter. Gör ditt val av stor - och små-blommande sorter av trifoliate orange för sina prydnadsväxter våren blommar och doft.

Sura Orange

Försök sura orange i ditt hem landskap om du gör din egen marmelad. Detta extremt taggiga träd som bär stora, gul frukt som har vitt kött och många frön är köldhärdig. Sura apelsiner är syrlig smak och inte bra rätt bort träd. Dess har långa taggar, så slitage duk handskar vid beskärning, plantering eller plocka sura orange.

Mandarin Orange

Plantera Mandarin apelsiner (Citrus reticulata) för dess söt, saftig smak. Detta träd når en höjd och spridningen av 20 fot eller mer, enligt Purdue University. Dess grenar kan vara besvärliga men ibland inte. Mandarin frukt har en tunn, lös svål som lätt kan knäckas eller skadas av kall vind, så plantera detta träd endast i subtropiska områden som sällan ser en frost.

Tangor Orange

Plantera Tangor orange träd (Citrus reticulata × Citrus sinensis) för en rekordskörd av söt, stora apelsiner. Trädet är en hybrid av Mandarin och söt apelsin och sitt ursprung i Malaysia, enligt Purdue University. Många av dess sorter har en tendens att overbear i vart annat år, trängs sina taggiga grenar med så mycket frukt som ibland avbrott inträffar. Tangor odlas inte kommersiellt i USA på grund av denna faktor, men du kan njuta av växande dessa träd i din trädgård med lite extra omsorg. Beskära brutna grenar tillbaka till stammen bryter grenar.