Tvinga blommor till Blom

Tvinga blommor blomma i de mörka årstiden är ett bra sätt att få en tidig start på våren. Planera framåt och vänta tills bushen har haft minst sex veckor av kallt väder så du kan vara säker på att anläggningen har gått igenom den dvala det kräver för att blomma. Överväga att starta projektet när buskar blommar just har börjat bud, vanligtvis runt februari eller början av mars. Buskar som lämpar sig särskilt väl för framgångsrik tvingar inkluderar forsythia, spirea, sälg, apple, kvitten och blommande dogwood.

Instruktioner

•Välj några grenar som har börjat bud. Knubbig knoppar kommer att blomma ganska snabbt; mindre knoppar tar längre tid.

•Prune ett par grenar önskad längd. Även om valfri längd kommer att fungera, är 2 till 3 fot en bra storlek för att tvinga. Grenarna kommer lätt in i en stor vas. Använd en vass kniv för att göra en split i slutet av grenen minst 3 till 4 inches lång. Noga med att ta bort grenar jämnt så formen av bush inte är förstört.

• Fyll en hink eller stor vas med ljummet vatten. Nyp bort alla kvistar eller knoppar som kommer att vara under vatten, sätta grenarna i vattnet och trimma omkring en tum av basen av stjälkarna. Från denna punkt på, bör inte grenarna utsättas för luft.

•Placera hinken eller vas på en plats där det inte kommer att utsättas för solljus. Temperaturen i rummet bör vara mellan 60 och 70 grader F.

•Lägg till färskvatten varje några dagar. Försök att inte avslöja slutet av grenarna i luft, Om du gör det, skär en annan tum från slutet av stjälkarna. Placera behållaren i en solig plats så snart som du kan se lite färg på knopparna, som anger de är nästan redo att blomma. Knopparna ska blomma i en vecka till två månader, beroende på vilken typ av bush. Sälg och forsythia kommer blommar mycket snabbt, eftersom de är naturligt tidigt mamelucker. Dogwood eller apple tar längre tid.

•Fortsätt att lägga till färskvatten minst en gång i veckan. Trimma en tum från botten av stjälkarna varje gång. Dimma grenarna lätt minst en gång varje dag.