Tvätt Tips för svettfläckar

Tvätt Tips för svettfläckar

Svettfläckar kan vara svårt att få av kläder, men lite extra fläcken behandling innan tvätt kommer att hålla plagg ser frisk. Innan du använder all fläckborttagning behandling, Kontrollera alltid vård etiketterna på kläder. Fläckar på känsliga tyger som siden eller torr-Rengör endast tyger som ull bör överlåtas till en fackman.

Tvättmedel

Ett bra ställe att börja behandla svettfläckar är i din tvättmaskin. Många tvättmedel annonseras för sin fläcken-fighting makt. Leta efter ett tvättmedel som är märkt med syresatt ingredienser eller som är särskilt hård på proteinbaserade fläckar som gräs och livsmedel. Välj en flytande tvättmedel som du kan hälla direkt på fläckar. Tillåta behandlade kläder för att sitta i 30 minuter, sedan tvätta och låt lufttorka. Webbplatsen hem liv varje vecka rekommenderar luft torkar svett-färgade kläder om fläckar inte kommer ut efter första behandlingen, snarare än att sätta den i torktumlaren, eftersom värmen kommer att orsaka fläckar du anger i.

Solar Power

Mrs Clean städning service rekommenderar en enkel, naturlig behandling för svett behandling, som kräver inget annat än kraften i solen. Dämpa drabbade områdena av kläder, sedan använda tillräckligt tvättmedel till helt täcka fläckarna. Låt kläderna att ligga i solen, är säker på att dämpa de behandlade områdena regelbundet med en imma vatten. De har varit i solen för en full eftermiddag, tvätta objekt i kallt vatten och låt luften torr.

Väteperoxid

Väteperoxid är särskilt effektiv på svettfläckar på vita tyger, eftersom det bryter isär proteinerna i svett, hjälpande till hindra inställningen i mörka fläckar. Börja med en 50-50 lösning av väteperoxid och vatten. Häll direkt på drabbade områden, Blötlägg i 30 minuter, tvätta i kallt vatten och låt lufttorka. Om fläckar kvar, upprepa behandlingen med en starkare lösning av väteperoxid. Det är viktigt att notera att väteperoxid, som blekmedel, har kraftfull vitare egenskaper, så det används bäst på vita kläder. ta hand använder den på färgade tyger. Observera också att blekmedel själv inte är en bra behandling för svettfläckar; i själva verket gör det sådana fläckar mer märkbar.

Andra behandlingar

En blandning av 1 msk vinäger och 1/2 kopp vatten gör en rengöringslösning som är skonsam nog för mest färgade tyger. Blöta svett fläckar med lösningen och skölj i kallt vatten. Du kan också blanda ihop dina egna rengöring pasta tillverkad av 1 msk grädde av tandsten; 3 krossade vitt, obestruket aspirin tabletter; och 1 kopp varmt vatten. Arbeta i fläckar med en liten borste och Låt sitta i 20 minuter och skölj tills pastan tas bort sedan. Upprepa vid behov.