Tvätt råd för Fiberfill snuttefiltar

Snuttefiltar göra våra sängar mjukare, varmare, mer bekväm och mer inbjudande. Finns i en mängd storlekar, färger, tyger och fyllningar, dessa uppsvullna filtarna är en stapelvara för merparten av sovrummen. Spill, husdjur, barn - alla har möjlighet att anställa förödelse på din tröstare. Om du har ett duntäcke, kan du lämna rengöring upp till din lokala kemtvätten. Dock för en fiber-fylla tröstare finns det några saker du kan göra för att rengöra dem själv.

Tvättmaskin instruktioner

Tvätta en tröstare kräver en tvättmaskin som kan hantera stora laster. Du kanske redan har en konstruerad för extra stor tvätta massor, om inte, kan du behöva gå till en tvättomat. Om du har att ta hjälparen till tvättomat, vik den och grejer det i en stor plastpåse för transport. Väskan kommer att hindra din tröstare från att plocka upp nya fläckar och smuts på väg till tvättstuga samt göra transporterar hjälparen runt mycket lättare. Se till att stoppa alla hörn av din tröstare i maskinen oavsett vilken maskin du använder. Så förhindrar hörnet från att bli fångad på tvätt badkaret och riva upp din tröstare.

Tvättmedel och plats rengöring

Milda tvättmedel är bäst för rengöring snuttefiltar. Med milt rengöringsmedel förhindrar hjälparen bleks och är säkrare för fiberfill. Typer av milda tvättmedel inkluderar Woolite, Dreft eller andra rengöringsmedel för känsliga tyger. Använd aldrig någon tvättmedel som innehåller blekmedel, eftersom det kan orsaka skada till hjälparen. Om din tröstare har allvarliga spill, överväga att späda ut lite av ditt tvättmedel i lite vatten och tillämpa det på fläcken med en ren trasa. Försiktigt skrubba fläcken för att ta bort det innan du tvättar hela hjälparen.

Torkning din tröstare

Täcken är stora och skrymmande när de är torra-- och även skrymmande när de är våta. Detta gör torkning din tröstare lite knepigt. Först måste du vrida ur något överflödigt vatten från hjälparen. De flesta torktumlare är inte gjorda att torka täcken, så var beredd att dubbla eller tredubbla även hur lång tid din tröstare tillbringar i torktumlaren. Kolla hjälparen efter torkning grundnivå. Om det inte är torr, helt enkelt köra det genom en avancerad nivå. Upprepa tills det är torrt. Se till att torktumlaren är gjord för stora laster och alltid använda lägsta värmen inställning möjligt. Slutligen kan för att fluffa hjälparen, kasta ett par tennisbollar i dryer.Comforters också vara linje torkat, men se till att hjälparen är draperad jämnt för att säkerställa att det torkar helt.