Tryckkänslig hus larm

Tryckkänslig larm är inte sett i hushållen mycket ofta. Syftet med larmsystem i de flesta hem är att skydda entréer till exempel dörrar och fönster (som brukar använda kontakt växlar), eller att täcka större områden såsom lättare med rörelsedetektorer. Tryckkänslig larm fungerar på samma principer som dessa enheter, men anses ofta vara alltför skrymmande eller besvärligt att användas effektivt. De används främst för andra ändamål än säkerhet, där deras särskilda egenskaper är mycket smidigare.

Effekter

De flesta larmsystem fungerar på principen om en öppen och en sluten krets. Med en öppen krets, är sambandet mellan strömkällan och larmsystemet ännu inte gjort. När larmet aktiveras (säga, genom att öppna en dörr), avslutar anslutningen och aktiverar larmet. Med en sluten krets system, är principen omvänd. Ett konstant flöde av El förhindrar larmet gå ut. När anslutningen bryts (igen, genom att öppna en dörr eller upptäcka rörelse inom ett visst område), larmet identifierar förlusten av elektricitet och aktiverar.

Funktioner

De flesta tryckkänslig larm följer en öppen krets format. En pad eller en matta placeras ovanför en tryckplatta, som består av två metallbitar något apart. När någon kliver på pad, komma metall bitar i kontakt, att slutföra kretsen och ställa in larmet. Tryckkänslig larm kan finjusteras så att endast en viss vikt kommer att aktivera dem, därmed förhindra husdjur eller små barn från utlösa falsklarm. (Exakt samma princip används ibland i att skapa olika effekter, till exempel, vissa butiker kommer att placera trycket kuddar framför sina dörrar så att när en kund steg på dem, öppnas dörrarna automatiskt.)

Överväganden

Tryckkänslig larm har långsamt fallit i onåd eftersom mer sofistikerad elektronik kan ge mer tillförlitlig säkerhet lättare. En inkräktare som vill undvika upptäckt kan helt enkelt kliva runt pad, vilket innebär en tryckkänslig larm måste omfatta mer utrymme för att fungera. En rörelse-sensing larm är mycket mindre (med bara en bråkdel av materialet i sin konstruktion) och ännu kan skanna ett område med lika stor eller större lika effektivt.

Funktion

För hushåll med vandrande medlemmar, gör dock en tryckkänslig larm för ett mycket användbart verktyg. Barn som är benägna att sömnen kan skada sig om vuxna inte är vaksamma, medan släktingar som lider av Alzheimers sjukdom kan likaså bli förvirrad och vandra ut mitt i natten. Rörelsedetektorer kan inte vara lika effektivt i varna de andra medlemmarna i hushållet, eftersom de kommer att plocka upp oförutsedda förändringar görs när du sover eller upptäcka innocuous beteende till exempel gå på toa. Men en tryckkänslig larm kan placeras runt i sängen eller i fara områden som vid landningen till en trappa. Familjemedlemmen kan sedan flytta i sängen eller i "säkra" delar av huset, och bara utlösa larmet om han är i fara.

Potentiella

Tryckkänslig larm kan också användas för att utbilda husdjur. Om du inte vill en hund eller en katt som kommer nära en viss dörr eller en del av huset, kan du sätta ner en tryck matta för att ställa in larmet när sällskapsdjuret kommer för nära. (Du kan leverera en gräla för att förstärka uppfattningen, om det behövs.) Som med fall av sjuka släktingar, kan tryckkänslig larmet diskriminera bättre än rörelsedetektor, som slocknar oavsett om sällskapsdjuret går in i det förbjudna området.