Trimma en Ivy Topiary

Trimma en Ivy Topiary

Ivy topiaries gör vackra krukväxter eller ens accenter för en utomhusträdgård. En tråd ram utgör stödet för topiary. Enkla ramar är bäst för nybörjare, men avancerade formklippta odlare kan experimentera med tredimensionella figurer. Som murgröna växer, följer bildrutan genom antenn rottrådar, bildar täta, frodiga tillväxt. Trim det tillbaka ibland, dock, eller det kommer att förlora sin form och bli övervuxna.

Instruktioner

•Tie murgröna löst till tråd ram med trasa eller tråd band när du först skapar topiary. Detta kommer att träna murgröna växa längs ramen. Ta bort banden när murgröna har anslutit sig till ramen.

•Pinch ivy tillbaka med fingrarna till 1/4-tums ovanför en passiv växande blad. Detta kommer att uppmuntra murgröna bildar nya stjälkar som kommer att fylla i glesa områden i topiary.

•Snip spretande eller igenvuxna bitar av ivy tillbaka till en passiv växande blad eller bud att hålla växten ser snyggt och prydligt. Beskär lite i taget, ständiga tillbaka, efter några nedskärningar, att observera murgröna på avstånd. Tar tid att analysera ditt arbete kommer att se till att du inte Beskär för mycket eller ojämnt.

Tips & varningar

  • Ivy topiaries behöver väl dränerande, bördig jord och ljus, men indirekt solljus. Undvik temperaturväxlingar och vattna inte alltför murgröna. Jorden bör vara något fuktig vid beröring men inte blöt. Hålla murgröna topiaries vid temperaturer mellan 50 och 70 grader Fahrenheit. Gödsla dem med en balanserad krukväxt gödselmedel, en gång i månaden, under sommaren. Minska gödselmedel på vintern som tillväxten saktar.
  • PIN murgröna på plats om du använder ett formulär fylld med mossa. Inte håller den PIN-kod via anläggningen men placera den så det håller anläggningen på plats.