Tre komponenter av gödselmedel

När växterna växer, lever de på viktiga näringsämnen i jorden. Växterna kommer inte fortsätta växa om inte dessa näringsämnen ersätts. Trädgårdsmästare använda gödselmedel att fylla på näringsämnen, särskilt kväve, fosfor och kalium, som avlägsnas från markens snabbast.

Kväve

Växter behöver kväve (N) eftersom det stöder ny tillväxt och främjar leaf produktion och bildandet av grenar och stammar. Det leafier anläggningen, som kål och spenat, den mer kväve krävs för god tillväxt. Svag stjälkar och gul, är missfärgade blad tecken växter behöver kväve. Kväve gödselmedel innehåller vattenfri ammoniak, urea, ammoniumsulfat och kalcium nitrat.

Fosfor

Växande växter behöver fosfor (P) för utsäde grobarhet och utveckling av starka rötter. Utan tillräcklig försörjning av fosfor växer rotfrukter som morötter och rovor inte väl. Växter som inte får tillräcklig fosfor kommer att ha en lila nyans till bladen. Råfosfat, Superfosfat, diammoniumfosfat och polyfosfat är exempel på fosfor gödselmedel.

Kalium

Utveckla växter behöver kalium (K) för tillverkning av blomma och frukt. Dessutom kalium främjar helhetsintresse hälsa och sjukdom resistens hos unga plantor. Kalium kan också frukt och grönsaker för att motstå svåra väderförhållanden. Äpplen, morötter och tomater behöver gott om leveranser av kalium för hälsosam tillväxt. Kalium konstgödsel inkluderar muriate av kaliumklorid, kalium sulfat, kaliumhydroxid och nitrat av kaliumklorid.