Trägolv & självhäftande borttagning

Enkel rengöring bekvämligheten och obesvärad elegans av trägolv gör dem till en kontinuerlig populärt val i hemmen. Med sitt eleganta utseende tar det bara en liten envis självhäftande mar ytan och skapa en märkbar fult. Limmet kan vara en formidabel problem för trä, som det clings tätt och kan vara problematiskt att ta bort. Med rätt material, limmet en chans inte och ditt trägolv kan komma ren utan att drabbas av någon skada.

Ta bort limmet med värme

Uppvärmning limmet kan mjuka upp det upp, vilket gör det mycket lättare att ta bort. Det minskar också risken att skrapa upp dina golv under borttagningen. Håll en värmepistol på den lägsta inställningen flera inches ovanför limmet i 30 sekunder i taget, stanna upp och se hur mycket det har mjuknat. När det är mjuka och följsamma, skrapa bort försiktigt med en skrapa. En hårtork kan vara användbart om du inte har en händig värmepistol. Ett annat sätt att använda värme säkert ta bort limmet är att placera en fuktig, väl vred ut trasa över området och stryka över den med ett ångstrykjärn. Limmet ska överföring till duken, få bort ditt golv.

Ta bort limmet med kallt

Frysa limmet gör det sprött så du kan nagga den med liten ansträngning. Håll en isbit på ett litet område av lim att frysa den i minst en minut innan du försiktigt skrapa bort den med en skrapa. Om limmet är större eller mer envis, ställa in en bit torris på en metall pan, som en cookie blad. Bära handskar, eftersom torris kan skada din hud om du rör den. Anger cookie blad med torris på limmet och ta bort den efter 30 till 45 sekunder och chip limmet bort försiktigt med en skrapa.

Ta bort limmet med sprit

Sprit är ett milt lösningsmedel som kan mjuka envis lim utan att skada ditt golv. Fukta en bomullstuss eller en duk med mineral sprit och svamp på limmet. Efter limmet har haft minst fem minuter att njuta, försiktigt skrapa bort limmet med en skrapa. Om en ansökan inte gör det, upprepa processen tills alla limmet är borta. Torka bort alla rester med en fuktig trasa när du är klar.

Överväganden

Flera kommersiella produkter skryta förmågan att skära genom lim, men de kanske inte är säkra för trägolv. Kontrollera tillverkarens instruktioner och varningar första. Trägolv, medan varaktiga natur inte är immuna mot allt, så var försiktig när du tar bort limmet. Starka kemikalier, slipmedel och något skarp som rakblad och Stålborstar kan göra permanenta skador på trägolv och bör undvikas. Alltid skrapa i riktning mot spannmål när skrapning lim från trägolv.